Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Häftiga Kenya-äventyr

Vill du veta hur det känns att nästan bli dragen överbord av en tokvild giant trevally? Då ska du komma till Björlanda Sportfiske den 31 maj och lyssna på Bo Hall.
Vi har tidigare rapporterat ganska ingående om Bo Halls fantastiska fiskeäventyr i Kenya under våren. Fiskegänget fick under några veckor stifta bekantskap med många stora och starka snabbsimmare.
”Jag har satt ihop ett bildcollage som visar hur vi fiskade och vilka enorma fiskar vi fick. Alla som vill får komma och bara vara med och drömma sig bort bland tuffa tag och stora fiskar”, skriver Bosse i ett mejl till FJ.
Platsen är alltså Björlanda Sportfiske och tiden är den 31 maj kl.18. Du kan boka plats på tel.031-926515.
Svenne Andersson

Hur känns det att nästan bli dragen överbord av en fisk? I nästa vecka berättar Bo Hall om den saken hos Björlanda Sportfiske.

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta