Haj dödade sportfiskare

Mycket tyder på att det är tigerhaj som ligger bakom attackerna i vattnen runt Hawaii. (Foto: Creative Common/Kevgibb Attribution 2.0 Generic)

Mycket tyder på att det är tigerhaj som ligger bakom attackerna i vattnen runt Hawaii. (Foto: Creative Common/Kevgibb Attribution 2.0 Generic)

När den 57-årige mannen spinnfiskade från en kajak utanför nationalparken Makena på Hawaii, blev han offer för hajattack nummer 13 i delstaten. En närliggande båt kom snabbt till undsättning, men mannens liv gick inte att rädda.
Då den avlidne och hans vän spinnfiskade i den fiskrika nationalparken Makena på Hawaii, lockade de sannolikt till sig en del hajar. När attacken skedde satt 57-åringen och dinglade med benen i vattnet över kajakrelingen.
Fiskejournalens chefredaktör har själv blivit attackerad av en haj vid kajakfiske – då för att jag hade en nätpåse med extrabeten hängandes i relingen.
– Det misstaget gör jag aldrig om. Varje gång jag ser bilder på kajakfiskare i hajrika vatten, med fötterna dinglandes överbord, så ryser jag över tanken på vad som kan hända. Nu har det fruktansvärda alltså hänt, jag lider med den drabbade och hans familj och vänner.
Läs tidigare notiser om haj.
Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...