[/caption]

Drömresegänget, som just nu befinner sig på Seychellerna och ön Desroches, rapporterar att de har det sagolikt, precis som det ska vara på Drömresan. Mat, guider, båtar och boende är av absoluta toppklass.
" /> Hajfiske på Seychellerna | Fiskejournalen

Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Mathias Arnham
Hajfiske på Seychellerna

 

Ståtliga snabbsimmare, två snabba exponeringar innan återutsättning.

Drömresegänget, som just nu befinner sig på Seychellerna och ön Desroches, rapporterar att de har det sagolikt, precis som det ska vara på Drömresan. Mat, guider, båtar och boende är av absoluta toppklass.
I förrgår hade gänget kanonfiske med massor av exotiska snabbsimmare. Bland annat fångade Drömresevinnaren Benny Hellström sitt livs fisk, en sailfish på runt 35 kilo.
Nu har både Benny och Abus representant Håkan Persson slagit till med var sin fisk som slår allt de tidigare bänt upp på spö. Håkan agnade sin stora cirkelkrok med en hel rainbow runner på cirka två kilo och Benny agnade på en hel dogtoth tuna på cirka fyra kilo. Det dröjde inte länge förrän dessa attackerades av haj – av arten silvertip.
Ingen av hajarna var speciellt samarbetsvilliga och det var inte det lättaste att få till poseringsbilderna innan de stora fiskarna återutsattes. Håkans vägde uppskattningsvis 25 kilo och Bennys runt 55 kilo. Om vädret tillåter styr Drömresegänget i dag mot en avlägsen atoll, för lite flug- och spinnfiske efter nya spännande arter.
Mathias Larsson

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta