[/caption] " /> Hakefjorden Cup - havsöring | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Hakefjorden Cup firar havsöringen

Fiska från land eller från båt med spinn eller fluga. Den ekologiska fisketävlingen är öppen för alla.

Lördagen den 20 april är det demodag, sportfiskeauktion och ekologisk fisketävling i havsöringens tecken. Eventet äger rum i Stenungsund, fem mil norr om Göteborg. Alla är välkomna!
Intresset för havsöringfisket på Västkusten växer i takt med att öringbestånden blir allt starkare. Speciellt inom området för ”Projekt 8-fjordar” där man bland annat förbjudit nätfiske samt fiskevårdat många lekåar.
Hakefjorden Cup är ett led i att informera både lokalbefolkning och tillresta sportfiskare om projektet och visa på att fiskevårdsåtgärder och nya regler ger resultat.
På Stenungsbaden Yacht Clubs brygga ”Kookaburra” kan man under lördagen provkasta olika spön och rullar, man kan kika på nya sportfiskebåtar samt ropa in fiskprylar på auktion. Den som vill vara med i fisketävlingen anmäler sig direkt på plats på lördag morgon.
På kvällen kommer projektledaren för 8-fjordar, Niclas Åberg, att föreläsa om västkustöringen.
Maria Ålander

Vill du veta mer? www.bjornsfiskeojakt.se eller www.stenungsbaden.se

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta