En mystisk film har spridit sig som en löpeld över internet det senaste dygnet. Filmen visar en grupp människor, iklädda skyddsdräkter som släpar upp en fiskliknande varelse från en flod i Polen. " /> Hälften människa, hälften fisk – mystisk film! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Bakom avspärrningen bär de fem männen upp varelsen från älvstranden.
Hälften människa, hälften fisk - mystisk film!

En mystisk film har spridit sig som en löpeld över internet det senaste dygnet. Filmen visar en grupp människor, iklädda skyddsdräkter som släpar upp en fiskliknande varelse från en flod i Polen.
Filmen har skapat diskussioner världen över. Är det verkligen en havsman som personerna i filmen har hittat?

Är det verkligen en havsman som personerna i filmen har hittat?

Enligt myten är havsmannen ett övernaturligt väsen som rör sig utmed kusten. Enligt sägen ska havsmännen förvandla sig till sjömän för att besöka ensamma sjömansfruar när deras män är till sjöss. Fruarna ska sedan föda grönögda barn med sälfenslika fötter. Har du någon rolig skröna att bjuda på, kanske till och med en sann sådan? Skicka in ett bidrag till Sanna fiskehistorier!

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta