[/caption] " /> Hälleflundra fångad i Sverige | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Hälleflundra fångad i Sverige

Unik fångst. Svensk hälleflundra från vattnen ute vid Bratten.

Från havsfiskeesset Dan Lundqvists välkända båt Sillen fångades en hälleflundra på 10,6 kilo häromdagen. Det var på stora djup vid den legendariska havsfiskearenan Bratten som Olle Johansson, Olofstorp, bärgade drömfångsten.
Brattenområdet i Skagerrak har varit i ropet de senastes månaderna. Först vägrade Länsstyrelsen i Västra Götaland – trots påbud från ansvarig minister – att följa sina åtagande och skydda det Natura-2000-klassade området från destruktivt fiske, sedan visade Greenpeace på hur svenska myndigheter misslyckats med att komma åt danskt tjuvfiske i området trots digra filmbevis från Kustbevakningen.
De unika djupbranterna ute vid Bratten har ett unikt djur och växtliv och är det någonstans man kan vänta sig fångster utöver det vanliga så är det här. Men att det var en hälleflundra som tagit agnet på botten på strax över 300 meters djup var det ingen i båten som gissade. Uppståndelsen lär ha varit stor när fisken syntes under ytan.
Mer info om den fantastiska fångsten hittar du på alltid lika uppdaterade kollegan Jan Olssons sida som du hittar här http://www.vanerblanket.se/
Läs mer om Bratten här.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta