[/caption] " /> Hälleflundra fångad i Sverige | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Hälleflundra fångad i Sverige

Unik fångst. Svensk hälleflundra från vattnen ute vid Bratten.

Från havsfiskeesset Dan Lundqvists välkända båt Sillen fångades en hälleflundra på 10,6 kilo häromdagen. Det var på stora djup vid den legendariska havsfiskearenan Bratten som Olle Johansson, Olofstorp, bärgade drömfångsten.
Brattenområdet i Skagerrak har varit i ropet de senastes månaderna. Först vägrade Länsstyrelsen i Västra Götaland – trots påbud från ansvarig minister – att följa sina åtagande och skydda det Natura-2000-klassade området från destruktivt fiske, sedan visade Greenpeace på hur svenska myndigheter misslyckats med att komma åt danskt tjuvfiske i området trots digra filmbevis från Kustbevakningen.
De unika djupbranterna ute vid Bratten har ett unikt djur och växtliv och är det någonstans man kan vänta sig fångster utöver det vanliga så är det här. Men att det var en hälleflundra som tagit agnet på botten på strax över 300 meters djup var det ingen i båten som gissade. Uppståndelsen lär ha varit stor när fisken syntes under ytan.
Mer info om den fantastiska fångsten hittar du på alltid lika uppdaterade kollegan Jan Olssons sida som du hittar här http://www.vanerblanket.se/
Läs mer om Bratten här.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta