Nicklas Hallnor från Arjeplog vinner årets tävling med en praktgädda på hela 134 cm. Tävlingsjuryn granskade fotografierna och upptäckte att den drygt 16 kilo tunga fisken var en gammal bekant - den gav nämligen segern också förra året! " /> Hallnor kammar hem segern i Dogger Big Cash 2016! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

4 år sedan Sverige Mathias Arnham
Nicklas Hallnor med vinnarfisken i årets upplaga av Dogger Big Cash.
Hallnor kammar hem segern i Dogger Big Cash 2016!

Nicklas Hallnor från Arjeplog vinner årets tävling med en praktgädda på hela 134 cm. Tävlingsjuryn granskade fotografierna och upptäckte att den drygt 16 kilo tunga fisken var en gammal bekant – den gav nämligen segern också förra året!
Nicklas har haft en fantastisk fiskesäsong, både med sitt eget gäddfiske och som guide för Arjeplog Clear Water Adventures. Tävlingen Dogger Big Cash går ut på att fånga och returnera årets längsta gädda och Nicklas har rapporterat in flera fiskar 2016. En bedrift som blir än mer imponerande när man beaktar att båtfiskesäsongen i Norrbotten är extremt kort. Men också vinnargäddan bör få ett omnämnande. Förra året delades priset efter att den fångats två gånger. Och nu har den alltså på nytt hjälpt till att kamma hem prispotten. Sveriges värdefullaste gädda? I vilket fall som helst – ett bra exempel på nyttan med en lyckad återutsättning!

Vi gratulerar Nicklas till priset på 100 000 kronor!

Läs mer om tävlingen, Nicklas och vinnarfisken här.

Hans Hällman

 

 

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Snart kanske denna art återfinns i svenska vatten. Foto: Karolina Wikander/SLU
Sensationella svenska fyndet – långt från stallet

SLU:s personal på fartyget R/V Svea fick ett oväntat men uppskattat besök i sina nät när de genomförde en expedition på Nordsjön. Det handlar om en sjöhäst – som rörde sig långt ifrån sitt hemmastall.

SLU berättar i ett pressmeddelande att de aldrig har fångat någon sjöhäst tidigare. Den aktuella arten, kortnosad sjöhäst, lever vanligtvis i varmare vatten, och detta fynd gjordes i området där Nordsjön möter Skagerak, på danskt vatten.

Snart i svenska vatten?
Enligt SLU hittades den första sjöhästen i danskt vatten på 50 år 2017, men sedan dess har det rapporteras enstaka fynd av sjöhästar då och då. Senast i veckan hittades ett levande exemplar av arten allmän sjöhäst (hippocampus guttulatus) på en strand i Vejers på danska västkusten.

– Det verkar som om sjöhästar blir vanligare här och det lär inte dröja länge innan någon dyker upp också i svenska vatten, säger Peter Rask Møller, docent vid Statens Naturhistoriske Museum vid universitetet i Köpenhamn.

Söhästen som fångades på Svea levde tack och lov, och släpptes tillbaka efter fotografering. Bilderna skickades till en brittisk expert för artbestämning, vilka bekräftat att det rör sig om en honfisk av arten kortnosad sjöhäst (hippocampus hippocampus).

Här kan du läsa mer om fyndet.

Du kanske även gillar detta