Nicklas Hallnor vann Meterligan 2013. Han noterade bästa resultatet i tävlingens historia. Nicklas Hallnor vann Meterligan 2013. Han noterade bästa resultatet i tävlingens historia.[/caption] " /> Hallnor vann Meterligan 2013 | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Hallnor vann Meterligan 2013
Nicklas Hallnor vann Meterligan 2013. Han noterade bästa resultatet i tävlingens historia.

Nicklas Hallnor vann Meterligan 2013. Han noterade bästa resultatet i tävlingens historia.

2013 års upplaga av Meterligan är avslutad. Nicklas Hallnor från Arjeplog tog en överlägsen seger med segermarginal på drygt 17 meter. Han passade även på att pulverisera rekordet för totallängd. Förra årets trea, Niclas Andersson från Mockfjärd, knep andraplatsen och på bronsplatsen kom Susanne Stolt.
Nicklas Hallnor är en gäddfiskare av rang. Han fångade och återutsatte totalt 68,7 meter gädda i 100-klubbens tävling Meterligan under 2013.
Fiskejournalen gratulerar den glada vinnaren och undrar nyfiket vad segerreceptet är.
– Det är helt sjukt hur bra gäddfisket gick under 2013, men jag har jobbat hårt för vinsten och fiskat upp mot fem-sex pass i veckan.
Vardagar då Nicklas normalt jobbar mellan 7-16 har han fokuserat på kvällsfiske och eftersom han är bosatt i Arjeplog fanns gott om ljusa fisketimmar under sommaren.

– Fördelar med midnattssolen skulle väl vara att man problemfritt kan fiska dygnet runt större delen av sommaren, man kan sova när gäddan inte är på hugget, för istället att sova när det är mörkt och att man inte ser någonting, säger vinnaren.
Av hans 65 anmälda gäddor är de flesta fångade med favoritmetoden jerkbait. Favoritbete varierar dock.
– Det beror på vilken temperatur det är i vattnet. På högsommaren fiskar jag beten som kan tas hem rejält snabbt, en bonus är att man då kan täcka mycket fiskeyta.

Långa och många fiskepass
Betet i vattnet är en självklar förutsättning vid allt gäddfiske. För att vinna Meterligan krävs en rejäl satsning. Nicklas målmedvetenhet är utan tvekan en bidragande orsak till segern.
– Vardagskvällar fiskar jag oftast fyra-sju timmar långa pass, helger kan det bli hur långa som helst. Årets längsta är på 52 timmar…
Nicklas förklarar skämtsamt ursäktande att han gick iland i två gånger, den ena gången för att ta en tupplur på tre-fyra timmar.

Andersson igen!
De övriga prispallen prispallen förtjänar beröm även de. Niclas Andersson från Mockfjärd närmast abonnerar på pallplatser sedan tävlingens start. Under 2013 anmälde han drygt 51 meter gädda. Bästa resultatet i Meterligans historia, frånsett årets vinnare Hallnor med sina 68,7 meter. Susann Stolt debuterade i Meterligan under 2013 och att inleda med en tredjeplats och nästan 30 meter är imponerande.
Fiskejournalen säger grattis till vinnarna, tackar alla deltagare och hoppas på lika bra uppslutning i år.
Redan nu har kampen om vinst i Meterligan 2014 börjat. Läs mer här.

6000 gäddor!
För att uppmuntra till återutsättning av stora gäddor startade Fiskejournalen 100-klubben år 2001. Sedan dess har vi registrerat nästan 6000 stora gäddor i klubben. Alla som anmäler en gädda deltar automatiskt i tävlingen Meterligan.
Morgan Fihn

Slutställning Meterligan 2013
1. Nicklas Hallnor, 68,70 meter
2. Niclas Andersson, 51,27 meter
3. Susann Stolt, 28,76 meter

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Du kanske även gillar detta