Nicklas Hallnor från Arjeplog dominerar totalt i Meterligan.[/caption] " /> Hallnor vann Meterligan igen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Hallnor vann Meterligan igen
Nicklas Hallnor från Arjeplog dominerar totalt i Meterligan.

Nicklas Hallnor från Arjeplog dominerar totalt i Meterligan.

Nicklas Hallnor från Arjeplog vinner sin andra raka seger i Meterligan. Med 82,82 meter hade han nästan dubbelt så lång totallängd som tvåan Viktor Sundkvist. Karlstadskillen Mattias Epperlein blev trea.
Under sina otaliga fisketurer under 2014 fick Nicklas Hallnor ihop hela 145 gäddor över 100 centimeter, alla återutsatta.
2013 segrade Hallnor med över 68 meter. Under 2014 hamrade han på än värre och fick alltså ihop 82 meter gädda.
Midnattssol, långa dygn och gäddrika vatten är en del av Nicklas framgångsrecept. Men det krävs naturligtvis både dedikation och mycket tid på vattnet för att lura så många gäddor. Och inte ligger han på latsidan under vintern heller. Gäddan är ett året runt-projekt för Nicklas Hallnor.
Fiskejournalen gratulerar Nicklas till segern och tackar alla er som deltagit i Meterligan. Nu kör vi vidare under 2015!

Nicka Hellenberg

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta