Halvtimmes fiske gav 14-plussare!

Marcus med sin vackra vårgädda som tidigt gav sig tillkänna. Foto: Marcus Pettersson

Marcus Pettersson visste att det fanns stora gäddor i området och var fast besluten att fånga en. Redan efter en halvtimme hade målet uppfyllts med råge! I håven låg en enorm vårgädda med imponerande dimensioner. Läs har hans egen berättelse om när han krokade sin drömfisk – och fick assistans av en häpen nöjesseglare!

”Eftersom jag visste att platsen höll stor fisk hade jag inställt mig på pannbensfiske. Men jag behövde inte vänta i mer än en halvtimme innan det small på ordentligt. När min Pig Shad Jr kom inom en spölängd från båten attackeras den av en gädda.

Jag ser direkt att den är stor. Grymt stor!

Jag ser direkt att den är stor. Grymt stor! Blir så otroligt chockad. Efter några otroliga knyckningar och panik i båten lyckas jag håva den med rejält darriga ben.

Foto: Marcus Pettersson

Nu förstår jag att detta är en helt sjukt stor fisk! Tankarna vandrar iväg om att det är en 15-plussare. Är själv i båten och måste få tag på någon som hjälpa mig. Får syn på en fritidsåkare lite längre bort. Signalerar med en stor IKEA-påse och vevar och skriker nästan i panik. Båten vänder och en trevlig man dyker upp ur kapellet. Han står som ett stort frågetecken och kan inte begripa vad jag vill. Då pekar jag på gäddan som ligger i håven. Stapplande kommer den chockade mannen och hjälper mig med mätning och vägning. Vågen stannar på 14,28kg och fisken var 117 centimeter lång. Grymt!

Foto: Marcus Pettersson

När jag spanar ner i svalget skymtar jag en stor betesfisk. Efter några snabba bilder och ett högt lyckovrål fick gäddan simma tillbaka ner till djupet.

Grattis Marcus till en imponerande fångst!

Hans Hällman

 

Annons
AKTUELLT

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Fin film om gäddfabriker

Är du nyfiken på hur en gäddfabrik fungerar? Kika i så fall på Linus Gradins kortfilm som förklarar just detta. Sportfiskarnas gäddexperten Olof Engstedt medverkar och berättar om ett lyckat projekt i Blekingevattnet Vambåsa.

Makrillen är här – så tar du den!

En av våra mest älskade fiskar har nu återkommit till vår saltstänkta kust. En makrill på kroken glädjer alla och får man fler på en gång går pulsen lätt i taket. Här kommer en rad tips på hur du fångar det grönsvarta guldet under den tidiga säsongen!

Östersjöflundran – unik art i Östersjön

Östersjöns skrubbskäddor är genetisk isolerade från varandra och tillhör två olika arter. Upptäckten gjordes i fjol och nu har forskarna beslutat att den art som endast lever i Östersjön ska heta Östersjöflundra, Platichthys solemdali.

Tidernas 3 bästa gäddbeten

Genom att gräva bland 40 000 storfångster i Recordfiskregistret och Storfiskregistret har Fiskejournalen tagit fram de tre beten som fångat flest storgäddor, alltså gäddor över 7,5 kilo. Om du vill ha en storgädda, är det vobbler som gäller, enligt statistiken. På tredje plats finner vi en klassiker, nämligen Hi-Lo från ABU. Men det var stor

Fiskare varnas för flygande bläckfisk

Exotiska flygbläckfiskar har dykt upp längs den svenska västkusten. Den ovanliga gästen kan flyga uppemot 20 meter så fiskare bör se upp, menar Kennet Lundin på Naturhistoriska museet.

Jätterymning av lax i Chile

Stormbyar ledde till att drygt 900 000 laxar nyligen rymde från en laxodling i södra Chile. Omkring 250 000 rymlingar har hittills fångats in. Fisken är inte lämplig som föda och eftersom den inte förekommer naturligt i området är oron stor för ekologiska problem.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...