Den Blå Planet är Nordeuropas största akvarium. Det ligger i Öresund och slog upp sina portar för exakt tre år sedan. " /> Hammarhajar firar jubileum | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Maria Ålander
Nordeuropas största akvarium ligger i Öresund.
Hammarhajar firar jubileum

Den Blå Planet är Nordeuropas största akvarium. Det ligger i Öresund och slog upp sina portar för exakt tre år sedan.
Många svenskar har passerat akvariet Den Blå Planet, men många av dem som passerat har inte ens vetat om det. Detta gigantiska akvarium ligger i Öresund och man passerar med både tåget och bilen när man är på väg från Malmö till Köpenhamn. Nu firar Den Blå Planet treårsjubileum och har under de tre åren haft 2,5 miljoner besökare.
Mest känt är akvariet för sina åtta hammarhajar som ständigt cirkulerar i de gigantiska tankarna. De var ”barn” när de kom till akvariet, men har nu blivit nästan två meter långa.
Arapaimor, koraller, rockor, elektriska ålar är bara några av de invånare som bor här. Passa på att planera in ett besök i år. Den Blå Planet är också engagerade i forskning, vattenvård och utbildning.

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Holm
Marcus Lindell har valt att pryda armen med ett fiskemotiv.
Bildspel: Kolla in några av läsarnas fisketatueringar!

Det vandrar omkring många levande konstverk bland Fiskejournalens läsare. Det konstaterar vi efter uppmaningen att skicka in bilder på era tatueringar. Här nedan har vi plockat ut tio vassa tatueringar från olika delar av riket.

 

Vi säger tack till Jens ”Gäddan” Hedström, Joakim Hallin, Anton Wikström, Joacim Bertilsson, Andreas Olsson, Jukka Kalliokoski, Linda-Maria Lundin, Kalle Rössvik, Jimmy Plojen Johansson och Marcus Lindell som delat med sig av sina gaddningar.

Du kanske även gillar detta