Den magiska trippeln i svenska fjällen är öring, röding och harr över 1 kilo. Den som vill försöka toppa den anrättningen kan bege sig till Guatemala och göra som John M. Cole, nämligen att fånga segelfisk, blå marlin och strimmig spjutfisk på samma fiskeresa. " /> Han lyckades med den magiska trippeln på flugspö | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
John M. Cole, till vänster, med en av fiskarna i sin imponerande grand slam. Foto: Från IGFA
Han lyckades med den magiska trippeln på flugspö

Den magiska trippeln i svenska fjällen är öring, röding och harr över 1 kilo. Den som vill försöka toppa den anrättningen kan bege sig till Guatemala och göra som John M. Cole, nämligen att fånga segelfisk, blå marlin och strimmig spjutfisk på samma fiskeresa.

Vad sägs om segelfisk på flugspö? Foto: Från IGFA

Det är organisationen IGFA som meddelar att de fått in en smått historisk trippel, som borde göra varje flugfiskare blå av avund. John M. Cole lyckades alltså med konststycket att fånga tre av havets giganter på fluga under en och samma fiskeresa, alltså segelfisk, blå marlin och strimmig spjutfisk. Det hela skedde i november, och platsen för skådespelet var utanför Guatemalas västkust. Tidigare har, enligt IGFA, bara en person tidigare lyckats med bedriften att fånga dessa tre arter på flugspö.

Exakt vilken typ av bete som fiskarnas fångades på framgår inte, men vi förutsätter att det inte rörde sig om en Red Tag i storlek 14 …

Läs mer färsk fiskeinspiration i Fiskejournalen:

https://www.fiskejournalen.se/ida-iggbom-kastar-loss-med-skitfiskepodden/

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Bäckrödingen har spridit sig i norrländska vatten. Foto: Alex Smith
Håll utkik efter bäckröding, kräftor och invasiva växter

Att det är förbjudet att plantera ut främmande arter i svenska vatten har förhoppningsvis de flesta sportfiskare koll på. Nu kan du hjälpa myndigheterna att rapportera in invasiva företeelser.

Det är Länsstyrelsen i Jämtland som uppmanar sportfiskare och andra naturnjutare att spana efter främmande arter. De har nämligen fått extra medel från Havs- och vattenmyndigheten för att öka ambitionsnivån i arbetet med invasiva arter.

Den mest spridda främmande arten i jämtländska vatten är den nordamerikanska bäckrödingen, som vållar bekymmer för öringen och den övriga naturliga faunan. En annan ökänd främling är signalkräftan, som kan bära på kräftpest utan att dö ut av den, med risk för att den medför att flodkräftan utrotas.

Länsstyrelsen kommer även att börja inventera främmande vattenväxter. Detta har de inte gjort så mycket tidigare, och där finns antagligen ett mörkertal.
Hör gärna av er till dem med tips på förekomster av främmande arter i Jämtlands läns vatten. Mail: anders.rydeborg@lansstyrelsen.se

Du kanske även gillar detta