Den magiska trippeln i svenska fjällen är öring, röding och harr över 1 kilo. Den som vill försöka toppa den anrättningen kan bege sig till Guatemala och göra som John M. Cole, nämligen att fånga segelfisk, blå marlin och strimmig spjutfisk på samma fiskeresa. " />
Annons
Han lyckades med den magiska trippeln på flugspö | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

11 månader sedan Sverige Anders Lundin
John M. Cole, till vänster, med en av fiskarna i sin imponerande grand slam. Foto: Från IGFA
Han lyckades med den magiska trippeln på flugspö

Den magiska trippeln i svenska fjällen är öring, röding och harr över 1 kilo. Den som vill försöka toppa den anrättningen kan bege sig till Guatemala och göra som John M. Cole, nämligen att fånga segelfisk, blå marlin och strimmig spjutfisk på samma fiskeresa.

Vad sägs om segelfisk på flugspö? Foto: Från IGFA

Det är organisationen IGFA som meddelar att de fått in en smått historisk trippel, som borde göra varje flugfiskare blå av avund. John M. Cole lyckades alltså med konststycket att fånga tre av havets giganter på fluga under en och samma fiskeresa, alltså segelfisk, blå marlin och strimmig spjutfisk. Det hela skedde i november, och platsen för skådespelet var utanför Guatemalas västkust. Tidigare har, enligt IGFA, bara en person tidigare lyckats med bedriften att fånga dessa tre arter på flugspö.

Exakt vilken typ av bete som fiskarnas fångades på framgår inte, men vi förutsätter att det inte rörde sig om en Red Tag i storlek 14 …

Läs mer färsk fiskeinspiration i Fiskejournalen:

https://www.fiskejournalen.se/ida-iggbom-kastar-loss-med-skitfiskepodden/

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Frågan är vilken diet denna gädda går på? Foto: Sola Predators
Fet, fetare, fetast – vad har denna gädda slukat?

Första advent närmar sig, och redan nu anländer en tidig julgris. Det handlar om en häpnadsväckande fet Värmlandsgädda, som vi förstås undrar vilken diet den kan tänkas gå på?

Gäddan i sin helhet.

Gäddan i sig kommer inte att skriva in sig i historieböckerna, eftersom den ”bara” vägde 7 kilo. Men med tanke på att den bara var 95 centimeter så är det underförstått att den var ovanligt tungt lastad. Som synes på bilden så har den frossat ordentligt på något, frågan är bara vad?
– Ja, den var riktigt fet. Vi har pratat en del om detta, och det går sjukt stor mört i det området vi fiskar på, en vanlig storlek är 20–25 centimeter. Vi tror att den stått och tryckt i sig en massa mört.

Det säger Daniel Löf i fisketeamet Sola Predators, som var med när kompisen Andreas Henriksson fick upp gäddan. De övriga i laget är Jesper Nilsson och Andreas Larsson.
Vi tackar för bilden på ”julgrisen” och hänvisar till Sola Predators Instagram för er som närmare vill följa deras fiskafängen.

Du kanske även gillar detta