Så här i stressiga jultider gäller det att vara effektiv. Som att exempelvis fånga två 10-plussare samtidigt. Men går det? Jodå – det kan Lim Dan Danielsson från Malung intyga. " /> Han slog till med två 10-plussare samtidigt | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Vilken dubbel som Lim Dan Danielsson slog till med!
Han slog till med två 10-plussare samtidigt

Så här i stressiga jultider gäller det att vara effektiv. Som att exempelvis fånga två 10-plussare samtidigt. Men går det? Jodå – det kan Lim Dan Danielsson från Malung intyga.

Han slog nämligen till med just den bedriften under sitt senaste fiskafänge. Han fick två gäddor som tillsammans mätte 233 centimeter och vägde 22,21 kilo.

Tillsammans vägde gäddorna 22,21 kilo.

– Jag testade lite nya jaktmarker på höstisen, gick riktigt bra. Fick en godkänd som jag stoppade i säcken innan fotografering, och när fotografen anlände så högg det en till. Dubbla plussare, konstaterade den nöjde fångstmannen.

Gäddorna fick simma tillbaka, men fångstplatsen behåller han sig för sig själv. Kanske kan han slå till med en ny magisk dubbel när de vuxit sig fetare och väger 15 kilo?

– Men de är tagna i en liten sjö i Dalarna, så långt kan jag avslöja, säger Lim Dan Danielsson till Fiskejournalen.

Stort grattis till en förträfflig dubbel, säger vi på Fiskejournalen!

Läs om gäddan på 128 centimeter som fångades i början av december.

Är det här vinterns längsta gädda hittills?

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Isarna smälter väldigt fort när det blir plusgrader dygnet runt. Foto: David Born
Varning för livsfarliga isar – flera drunkningstillbud

Många pimpelfiskare gladdes över kylans ankomst till södra landsdelarna – men isarna försvann på vissa håll lika snabbt som de kom. Nu varnas det för livsfarliga förhållanden, och det har inträffat flera drunkningstillbud de senaste dagarna.

Under torsdagen kom exempelvis beskedet att fyra män har drunknat i en isvak i en sjö utanför Sävsjö i Småland. Det var en privatperson som slog larm om att denne upptäckt en livboj på isen, men utan att se några människor i närheten. Räddningstjänsten kunde senare lokalisera fyra avlidna personer och dra upp dem ur vaken. Närmare omständigheter runt olyckan har inte framkommit.

Det varnas också från andra håll i landet om förrädiska isar, och sportfiskare uppmanas till extra försiktighet innan de ge sig ut.
I norra delarna av landet är det fortfarande stabila isar på flera håll, även om mildvädret de senaste dagarna stä
– Generellt så har vi fina isar i år, men det har uppstått en del ölvakar, alltså hål som uppstår spontant. Däremot är det väldigt blött på sjöarna nu, efter regnet som kommit, rapporterar Marika Hopponen Westberg på Jormvattnets Fiskecamp i norra Jämtland.

Här på issäkerhet.se kan ni följa isläget i landet.

Du kanske även gillar detta