Han vann 100 000 kronor

Gäddfiske kan löna sig – om man besitter Roy Ridbäcks skicklighet.

Gäddfiske kan löna sig – om man besitter Roy Ridbäcks skicklighet.

Gäddfisketävlingen Big Cash 2014 är avgjord. Vinnare blev till slut Roy Ridbäck, 20 år, från Olofström. Han fångade en gädda på 127 centimeter, en fisk värd 100 000 kronor.
Tävlingen Big Cash arrangeras av Dogger och startade i samband med Sportfiskemässan tidigt i våras. Den blev snabbt mycket omtalad både i och utanför sportfiskekretsar, kanske mycket tack vare den stora prissumman. I korthet går tävlingen ut på att fånga, fotografera och släppa tillbaka den längsta gäddan. Hela 100 000 kronor går till vinnaren.
Som vanligt så lönar sig hårt arbete. Vinnaren heter Roy Ridbäck och han har investerat i minst 150 gäddfiskepass sedan tävlingsstarten.
– I våras fiskade jag säkert 5-6 gånger i veckan, men nu med jobbet blir det inte lika ofta, säger Roy.
Avkastningen till all investerad tid kan man dock inte räkna med. Prispengarna på 100 000 kronor är en rejäl hög med beten, spön eller vad man vill investera i.
Dogger Big Cash 2015 öppnar i samband med Sportfiskemässan i Jönköping.

Annons
AKTUELLT

Tonfiskar siktade i Öresund

Igår bjöds färjepassagerare och personal på en mäktig syn under den korta överfarten mellan Helsingborg och Ven. Ytan bröts av ett stim blåfenade tonfiskar som alla var i tungviktsklassen!

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...