Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Han vet att C&R fungerar

Rickard Olsson är en flugfiskare i Mörrum som vet att de återsläppta gäddorna överlever. Det skriver han när han anmäler den här fina pjäsen till 100-klubben.
Rickard skriver att han släpper tillbaka alla gäddor han fångar (i fjol blev det 150 stycken). Senast i våras återfångade han en gädda på 6,4 kilo som han fångat förra hösten på exakt samma ställe.
”Skönt att se att C&R fungerar,” skriver Rickard.
Gäddan på bilden ovan fick Rickard när han fiskade med en egenhändigt bunden, mörkblå flashfluga utanför Karlshamn. Han hade först försökt med den klassiska vita gäddflugan, men när detta inte funkade bytte Rickard till en mera diskret och då kom gäddan fram ur sjögräset och klippte flugan.
Gäddan mätte 103 centimeter och vägde 7,3 kilo, trots att den var utlekt.
”Blekinges kustgäddor är korta och kraftiga,” skriver Rickard.
Svenne Andersson

Rickard Olsson med fin fluggädda från vattnen utanför Karlshamn.

Rickard Olsson med fin fluggädda från vattnen utanför Karlshamn.

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta