Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Han visste var hon stod

Johan Wallén har rätt bra kläm på var storgäddorna håller hus. Därför satsade han i en vik som gett utdelning förut – och belöningen blev den här snygga 100-klubbaren.
Johan, som bor i Uppsala, var ute i kustbandet för att försöka hitta någon sugen efterleksgädda. Så här beskriver han fångsten:
”Fiskar av en vik som visat upp fin efterleksfisk tidigare. Precis innan vi ska flytta båten hugger den. Det blir en nervös kamp då kroken sitter väldigt ytligt. Men vi lyckas landa fisken och efter snabb vägning, mätning och fotografering får hon simma tillbaka,” skriver Johan i anmälan till 100-klubben.
Måttbandet angav imponerande 114 centimeter.
Svenne Andersson

Johan Wallén med utlekt, men grov, gädda som mätte 114 centimeter.

Johan Wallén med utlekt, men grov, gädda som mätte 114 centimeter.

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta