[/caption] " /> Häng med i Elmotorskolan! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Häng med i Elmotorskolan!

Nu drar Elmotorskolan igång, i den första delen av tre hjälper vi dig att välja rätt modell.

I Fiskejournalen nummer 6 drar Elmotorskolan igång. I första delen av tre reder vi ut begreppen kring frontmonterade, drevmonterade och aktermonterade elmotorer.
I senaste numret av Fiskejournalen drar Elmotorskolan igång. Meningen är att hjälpa dig att göra rätt val av motor – som passar dig, din båt och ditt fiske. Artikelförfattare tillika lärare är medarbetaren Tomas Edenfeldt.
Här kan du bläddra i nummer 6 av Fiskejournalen.

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nu kan öringar leta sig upp till nya lekplatser i Hargsån. Foto: Jon Sailer
Det är vår – släpp fiskarna och bäckarna loss!

Fiskevården är på frammarsch i Sverige. Såklart måste vi berätta om detta glädjeämne från Uppland, där Hargsån släpps fri efter 350 år i bojor.

Rubriken är en association till den svenska filmklassikern ”Släpp fångarne loss – det är vår!”.  Och nog förtjänade Hargsån att släppas loss efter så många århundranden. Ån har varit torrlagd i 350 år, ända sedan bruket vid Nerhammaren anlades.
Det 182 meter långa omlöp som nu öppnats kommer att ge lekvandrande fisk tillgänglighet till ett helt åsystem, med över 40 hektar våtmark och flera kilometrar med skogsbäckar.

Det är Upplandsstiftelsen som tillsammans med Sportfiskarna och Hargs bruk lyckats ro projektet i hamn.
Direkt efter färdigt arbete sågs havsöring gå upp och leka på de nyanlagda lekbottnarna. Dessutom noterades den rödlistade arten nejonöga som nu får bättre chans att klara sig, rapporterar Upplandsstiftelsen på sin hemsida. Här kan du även se ett filmklipp från SVT om händelsen!

Du kanske även gillar detta