Värmeböljor på hösten brukar kallas för Indiansommar. Och just indianlaxen är något som det har snackats hett om i sommar – och nu är det fjärde svenska rekordet på kort tid ett faktum. " /> Hans Andersson satte svenskt rekord i sista minuten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Hans Andersson med det nya svenska rekordet för indianlax. Foto: Storfiskregistret
Hans Andersson satte svenskt rekord i sista minuten

Värmeböljor på hösten brukar kallas för Indiansommar. Och just indianlaxen är något som det har snackats hett om i sommar – och nu är det fjärde svenska rekordet på kort tid ett faktum.

Det är Sportfiskarna som meddelar att ännu en stor indianlax rapporterats till deras Storfiskregister, så pass stor att den gäller som nytt svenskt rekord. Även denna fisk är fångad i tjärnen i Dalarna som levererat flera tidigare rekord.

Fångstmannen heter Hans Andersson, och hans fisk på 39 centimeter och 570 gram är en ordentlig höjning av Robert Perssons tidigare rekord på 450 gram.

Fisken fångades i säsongens sista skälvande minuter 31 augusti, och för Sportfiskarna berättar Hans om rekordturen:

– Vi blev sugna på att prova på fisket efter den unika indianlaxen. Lördagen var den sista öppna dagen för året innan fredningen, så vi la allt krut då. Det visade sig att det lönade sig. Vid lunchtid dök mitt flöte. En fisk hade tagit den maskagnade kroken. Efter en nervös drillning med några hopp av fisken håvade vi en stor fisk. Efter vägning förstod vi att fisken var över gällande rekord och vi var överlyckliga.

Läs även om det storskaliga fiskfusket i Sverige:

Riksdagsledamot om fusket: ”Stoppa industrifisket nu”

Relaterad nyhet från din region
1 dag sedan Sverige Anders Lundin
Den digitala försäljningen av fiskekort ökar. Foto: Natsuki
Sportfiskarna växlar upp försäljningen av fiskekort

Sportfiskarna hoppas kunna bli en ännu större aktör inom digitala fiskekort. De har nu lanserat en helt ny version av Fiskekort.se. som ska vara både snabbare och enklare.

– Det känns väldigt bra att vi nu äntligen har en modern webbplats att erbjuda för köp och sälj av fiskekort. Detta är en viktig pusselbit i vårt centrala arbete med att tillgängliggöra fisket i Sverige, säger Sten Frohm, generalsekreterare på Sportfiskarna i ett pressmeddelande.

Ambitionen är enligt Sportfiskarna själva att komma närmare fiskeområdena och bli mycket bättre på kommunikation och support till alla som väljer att sälja sina fiskekort via Fiskekort.se. Webbplatsen sägs vara genomarbetad från grunden för att motsvara dagens krav och förväntningar på en e-handelsplats för fiskekort. Mycket tid och kraft har lagts på att fiskekortsköparen skall få en så bra och smidig upplevelse som möjligt.

Mer information kan du läsa här på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta