Hans livs havsöring

Om man bara är tillräckligt envis så – förr eller senare ler lyckans gudinna mot en. Som hon gjorde mot Kent Sevén, som på bilden ovan håller upp sitt livs havsöring.
Det är Kents kompis, Göran Fries, Eksjö som skickat in en trevlig berättelse om herrarnas fiskafänge. Vi saxar lite ur den:
”Eftermiddagens väder var perfekt med sydväst o måttlig vind, mulet intill grått. Själv tog jag flytringen i hopp om att få uppleva tidigare års känsla av att drilla öring på det sättet. Envise Kent slängde i ankaret på ‘giftig’ plats o körde envist på. Efter två timmar ansåg han det var läge att variera kosten. En grön, ormliknande kustvobbler hängde han på. PANG! 40 minuters underhållning från ringen och lycka att se honom vara medveten om vad som skett och vad han hade att ta itu med.
Ingen håv i båten! Spöt stod som ett cykelhjul rakt ner i vattnet. Kent fixar det ändå och när jag efter lite baklängespaddlande vänder mej om står han med båda händerna i luften.
Så vacker den blanka öringen på sju kilo var. Konstigare var att Kent såg 20 år yngre ut i detta ögonblick. Vad vet jag… Kanske är det ETT sätt att ge människokroppen de nödvändiga elexir som förstärker livskraften.”
Svenne Andersson

Kent visar upp sitt livs havsöring – en blankfisk på sju kilo.

Kent visar upp sitt livs havsöring – en fisk på sju kilo.

Annons
AKTUELLT

Tonfiskar siktade i Öresund

Igår bjöds färjepassagerare och personal på en mäktig syn under den korta överfarten mellan Helsingborg och Ven. Ytan bröts av ett stim blåfenade tonfiskar som alla var i tungviktsklassen!

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...