Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Hans livs havsöring

Om man bara är tillräckligt envis så – förr eller senare ler lyckans gudinna mot en. Som hon gjorde mot Kent Sevén, som på bilden ovan håller upp sitt livs havsöring.
Det är Kents kompis, Göran Fries, Eksjö som skickat in en trevlig berättelse om herrarnas fiskafänge. Vi saxar lite ur den:
”Eftermiddagens väder var perfekt med sydväst o måttlig vind, mulet intill grått. Själv tog jag flytringen i hopp om att få uppleva tidigare års känsla av att drilla öring på det sättet. Envise Kent slängde i ankaret på ’giftig’ plats o körde envist på. Efter två timmar ansåg han det var läge att variera kosten. En grön, ormliknande kustvobbler hängde han på. PANG! 40 minuters underhållning från ringen och lycka att se honom vara medveten om vad som skett och vad han hade att ta itu med.
Ingen håv i båten! Spöt stod som ett cykelhjul rakt ner i vattnet. Kent fixar det ändå och när jag efter lite baklängespaddlande vänder mej om står han med båda händerna i luften.

Så vacker den blanka öringen på sju kilo var. Konstigare var att Kent såg 20 år yngre ut i detta ögonblick. Vad vet jag… Kanske är det ETT sätt att ge människokroppen de nödvändiga elexir som förstärker livskraften.”
Svenne Andersson

Kent visar upp sitt livs havsöring – en blankfisk på sju kilo.

Kent visar upp sitt livs havsöring – en fisk på sju kilo.

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta