Just nu:
Annons

Nyheter

8 månader sedan Sverige Robert Westin
Chubby Pike Challenge - Jenny Nyberg med sin 113 cm gädda. Foto: Privat.
Här är teamet som vann Chubby Pike Challenge 2020

I lördags avgjordes fisketävlingen Chubby Pike Challenge. Tävlingen lockade tjejer i alla åldrar och från stora delar av Sverige.

Chubby Pike Challenge är en fisketävling av tjejer för tjejer. Dom deltagande lagen tävlade i valfritt vatten. Tävlingen startade klockan 07:00 och avslutades 18:00. Totallängden fick deltagarna fram genom att räkna ihop dom fem längsta gäddorna.

Martina Sjöstedt, Isabelle Eriksson och Emelie Westlin fick idén för att dom ville tävlingsfiska mot andra tjejer. Efter att dom hade skrivit ett inlägg på sociala medier så började folk att höra av sig. Till slut var det så många som hade hört av sig att dom bestämde sig för att det skulle blir en tävling.

– Vi vill att fler tjejer skall ta steget och våga att prova på tävlingsfisket. Det var jätteroligt att det var så många som anmälde sig till tävlingen. Vi hade deltagare i alla åldrar, från 8 år upp till +50 år, säger Martina Sjöstedt, från tävlingsledningen, till Fiskejournalen.

Team Norrlandshugg tog hem första plats

Vinnarteamet blev Team Norrlandshugg med Jenny Nyberg & Janni Hägglund. Dom samlade ihop fem gäddor med en total längd som vart 493 cm.

– Vi hade en plan på hur vi skulle lägga upp fisket. Efter lunch bytte vi ställe vilket avgjorde tävlingen. Vi sökte lite djupare- och kallare vatten, säger Jenny Nyberg till Fiskejournalen.

Deras strategi visade sig ge resultat. Det gjorde att dom hittade ett bättre fiske och det var då deras största gädda högg. Den mätte fina 113 cm.

– Team Norrlandshugg är grymma tjejer med ett imponerande resultat, avslutar Martina Sjöstedt.

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelsen meddelar att de tar hjälp av kustbevakningen för att skydda de lekande abborrarna.
Extra bevakning för att skydda Gotlands abborrar

Under våren är abborren en jagad art – både bland pimpelfiskare och vissa sportfiskare som vill fånga de stora exemplaren som lagt på sig vikt inför leken. Länsstyrelsen på Gotland meddelar att de kommer att bevaka abborrens lek extra noggrant denna vår.

På Gotland fredas sedan många år abborre och gädda mellan 1 mars–31 maj, med syftet att skydda fiskbestånden under och i anslutning till lekvandring och lekperiod.
Bakgrunden är att både abborre och gädda uppvisat en oroväckande nedgång sedan 1990-talet. Ett litet ljus i horisonten kan skönjas för abborren de senaste åren, men Länsstyrelsen markerar tydligt att beståndet fortfarande är skört.

De meddelar att det kommer att ske fisketillsyn under våren, och särskilt i områden där det förekommer gädd- och abborrlek. Tillsynen kommer att ske i nära samarbete med bland annat Kustbevakningen.

De påminner också om att minimimåttet för gädda är 40 centimeter och maximimåttet 75 centimeter. Vid handredskapsfiske får maximalt tre gäddor mellan 40–75 centimeter behållas per fiskare och dygn.

Du kanske även gillar detta