Gänget i Freewater Pictures är kända för att vara kreativa med både kamerautrustningen och sina fiskemetoder. Under Sportfiskemässan bjuder de på en unik premiär, där de lanserar ett ädelbete med träsmak. " /> Här är unika betet som inte tullar på kvaliteten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

12 månader sedan Sverige Anders Lundin
Tullybait – ett ädelbete med whiskysmak. Foto: Freewater Pictures
Här är unika betet som inte tullar på kvaliteten

Gänget i Freewater Pictures är kända för att vara kreativa med både kamerautrustningen och sina fiskemetoder. Under Sportfiskemässan bjuder de på en unik premiär, där de lanserar ett ädelbete med träsmak.

Beteskreatören Magnus Lindgren, Mangeboy.

Freewater Pictures, betesbyggaren Mangeboy och Tullamore har nämligen tagit fram betet Tullybait, som snidats fram från äkta ekfat från Tullamore Dew Destillery. Som kuriosa kan nämnas att lacken innehåller whisky.

– Vi kom på idén att försöka göra ett fiskedrag av äkta Tullamore Dew fat från Irland och gjorde därmed två avsnitt där första avsnittet nu ligger uppe på Youtube, berättar Johan Bäck från Freewater Pictures.

Runt 50 stycken beten har tillverkas totalt, och dessa kommer att säljas exklusivt på Sportfiskemässan 20–22 mars i Freewater/Mangeboys monter. 30 beten kommer att släppas på fredagen och 20 stycken på lördagen – och det är först till kvarn som gäller.

Priset då? Jo, 900 kronor är prutat och klart. Du kan själv göra en bedömning här nedan om det verkar vara värt priset!

 

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Holm
Fisket skedde vid ett regnbågsvatten i Hubo-Långsjön, i Hofors kommun.
Lättnad efter ny dom i fiskekortsmål

Domen som många i fiskesverige väntat på har kommit. Det handlar om den omtalade fiskekortsdomen där två personer friades från olovligt fiske efter att tingsrätten ansett att fiskekort inte är personliga. Nu döms de två männen i hovrätten.

Det blir alltså en helomvändning i hovrätten i det omtalade målet som Fiskejournalen rapporterat om tidigare. De två åtalade männen döms nu till dryga dagsböter och skadestånd för olovligt fiske.
När Fiskejournalen pratar med Urban Henriksen i Hubo-Långsjön, området där händelsen inträffade, så är han lättad och lite överraskad.
– Jag hade faktiskt inte hoppats på att vi skulle få rätt och att det skulle gå vägen för oss, men det gjorde det ändå. Rättvisa har skipats.

Domen har fått mycket uppmärksamhet och väckt stor oro hos många aktörer som upplåter fiske, men Urban har inte hunnit ägna så mycket tankeverksamhet åt det specifika fallet.
– Nej, jag sitter faktiskt med 40-talet ärenden om olovligt fiske bara från förra året, men det är klart att det är skönt att det gick vägen både för oss och för resten av fiskesverige, säger han till Fiskejournalen.

Du kanske även gillar detta