Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Här är vinnaren

Det blev Reinhard Seggewiss med den gigantiska rödspättan som vann drömresan.

Våra webbesökare ansåg att Reinhard Seggewiss ska åka på Drömresan – det tyckte juryn också. Vi kan konstatera en värdig vinnare av Drömresan till Zanzibar.
Under tre veckor har besökarna på Fiskejournalens webbsida haft möjlighet att rösta på sin kandidat att vinna Recordfiskens Drömresa. Redan från början utkristalliserades ett par favoriter, men sedan gick Reinhard ifrån med sin gigantiska rödspätta på 5,2 kilo. I början av mars åker Reinhard till Zanzibar med ett team från Fiskejournalen och ABU.
Här kan du läsa mer om Reinhards segerfisk.

Så här ser den slutgiltiga listan ut:
1. Reinhard Seggewiss – Rödspätta 5,2 kilo
2. Martin Maripuu – Kanadaröding 12,658 kilo
3. Mona Widén – Id 3,273 kilo
4. Kim Emanuelsson – Ål 3,64 kilo
5. Glenn Franzén – Gädda 18,78 kilo
6. Dan Ersbjörs – Abborre 2,63 kilo
7. Peter Notstrand – Gråsej 21 kilo
8. Christer Gjøvaag – Havsål 27 kilo
9. Lars Holmqvist – Kummel 10,4 kilo
10. Roger Larsson – Gös 10,7 kilo
11. Ulf Stider – Havskatt 15,72 kilo
12. Ulf Hugsén – Torsk 35,85 kilo

Morgan Fihn


Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta