Erik Hermansson och Peter Sjödin har bara två veckor kvar att få alla företag på plats i tidningen "Här fiskar du i sommar!"
Erik Hermansson och Peter Sjödin har bara två veckor kvar att få alla företag på plats i tidningen "Här fiskar du i sommar!"[/caption] " /> Här fiskar du i sommar! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Erik Hermansson och Peter Sjödin har bara två veckor kvar att få alla företag på plats i tidningen "Här fiskar du i sommar!"
Här fiskar du i sommar!

Erik Hermansson och Peter Sjödin har bara två veckor kvar att få alla företag på plats i tidningen "Här fiskar du i sommar!"


Erik Hermansson och Peter Sjödin har bara två veckor kvar att få alla företag på plats i tidningen ”Här fiskar du i sommar!”


I maj kommer en extra reklambilaga ut med Fiskejournalen och Allt om flugfiske. Den heter ”Här fiskar du i sommar” och innehåller tips på fisken från Sveriges alla hörn.
Bakom tidningen ligger bland annat Peter Sjödin och Erik Hermansson. De håller just nu på att ringa runt till Sveriges alla små fiskentreprenörer för att få med som många som möjligt i sin bilaga.
– Ju fler destinationer och fiskeföretag som är med, desto bättre läsning blir det för alla sportfiskare, säger Peter Sjödin.
Har du själv ett fiskeföretag som du vill ska synas? Då ska du höra av dig till Peter Sjödin eller Erik Hermansson före den 15 februari. erik@rime.se eller peter@rime.se

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Svartmunnad smörbult, en hona och en hane. Foto: Jörgen Wiklund
Nya fisken – nu ska den både stoppas och nyttjas

Det är många som följer händelseutvecklingen kring fiskarten svartmunnad smörbult, med anledning av att den bland annat letar sig norrut längs Östersjöns kust. Forskare vid SLU ska nu ta fram en handlingsplan.

De ska nämligen ta fram kunskap som kan förhindra att den sprider sig till sötvatten – och kanske rentav blir till en resurs i stället.
”Invasiva arter är ett allvarlig hot mot biologisk mångfald och fisket. Svartmunnad smörbult är en invasiv fiskart som kommit med fartygstrafik från Svarta havet till Östersjön. Den innebär ett allvarligt hot mot våra inhemska arter genom sin höga reproduktionstakt, höga tålighet mot miljöfaktorer och framgångsrika konkurrens med andra bottenlevande arter”, konstaterar SLU i ett pressmeddelande.

Det är genom ett 4-årigt projekt som forskarna vill förena intressenters behov med ett vetenskapligt arbetssätt för att effektivt kunna tackla hotet som den invasiva svartmunnade smörbulten utgör. De ska också undersöka möjligheten att dra nytta av arten i kommersiellt fiske.

När effekterna är kartlagda kommer forskarna utveckla och testa nya metoder för att minska negativa effekter av den svartmunnade smörbulten, enligt pressmeddelandet. Läs mer här på SLU.

Du kanske även gillar detta