Något nytt viktrekord är detta inte frågan om, men Freddy Harborts gädda på 137 centimeter är en av de absolut längsta som rapporterats in i år. " /> Har Freddy fångat årets längsta gädda i Europa? | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Frilansjournalisten Freddy Harbort med sin 137-centimetersgädda. Foto: Privat
Har Freddy fångat årets längsta gädda i Europa?

Något nytt viktrekord är detta inte frågan om, men Freddy Harborts gädda på 137 centimeter är en av de absolut längsta som rapporterats in i år.

Det ska ganska mycket till innan Fiskejournalen plockar in fiskar från utlandet i sina spalter, men när det fångas gäddor på närmare 140 centimeter så gör vi naturligtvis undantag. I synnerhet när de svenska monstergäddorna lyser med sin frånvaro.

Freddy Harbort är en kändis i sportfiskekretsar, och speciellt när det kommer till predatorfiske. Enligt sin egen utsago på sociala medier så fångade han 137-centimetersgäddan när han och en kamrat testade ett mindre vatten i Tyskland, och det var under kvällsfisket som monstret dök upp och förgyllde hans tillvaro.

”Jag har aldrig sett något liknande förut. En helt sjuk upplevelse där man verkligen är mållös och hjälplös inför en fisk”, beskriver Freddy Harbort.

Freddy bor i Barcelona, och anslöt i somras till Abu Garcia, och jobbar dessutom som fiskejournalist. Han meddelar att hela fiskefänget kommer att döka upp i fiskemedia framöver.

Fiskejournalen har försökt att få kontakt med fångstmannen utan att lyckats, och vi gissar helt enkelt att han är upptagen med att fiska skiten ur 2019 …

Missa inte heller att läsa om denna gigantiska gädda som fångades på fluga:

https://www.fiskejournalen.se/se-nar-flugornas-herre-levererar-ny-monstergadda/

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Isarna smälter väldigt fort när det blir plusgrader dygnet runt. Foto: David Born
Varning för livsfarliga isar – flera drunkningstillbud

Många pimpelfiskare gladdes över kylans ankomst till södra landsdelarna – men isarna försvann på vissa håll lika snabbt som de kom. Nu varnas det för livsfarliga förhållanden, och det har inträffat flera drunkningstillbud de senaste dagarna.

Under torsdagen kom exempelvis beskedet att fyra män har drunknat i en isvak i en sjö utanför Sävsjö i Småland. Det var en privatperson som slog larm om att denne upptäckt en livboj på isen, men utan att se några människor i närheten. Räddningstjänsten kunde senare lokalisera fyra avlidna personer och dra upp dem ur vaken. Närmare omständigheter runt olyckan har inte framkommit.

Det varnas också från andra håll i landet om förrädiska isar, och sportfiskare uppmanas till extra försiktighet innan de ge sig ut.
I norra delarna av landet är det fortfarande stabila isar på flera håll, även om mildvädret de senaste dagarna stä
– Generellt så har vi fina isar i år, men det har uppstått en del ölvakar, alltså hål som uppstår spontant. Däremot är det väldigt blött på sjöarna nu, efter regnet som kommit, rapporterar Marika Hopponen Westberg på Jormvattnets Fiskecamp i norra Jämtland.

Här på issäkerhet.se kan ni följa isläget i landet.

Du kanske även gillar detta