Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Här kan du kolla isläget

Sjöisarna ligger nu över hela landet – men många är mycket förrädiska. Försök därför att kolla isläget, innan du ger dig ut!
Den gångna helgen var många sportfiskare ute för att testa isfisket på olika håll i landet. Även i södra Sverige har isarna börjat lägga sig, men många är synnerligen opålitliga. De senaste veckornas stora snömängder har i många fall lagt sig som ett isolerande täcke över tunna nyisar. Där ligger all snön som isolering och hindrar sjöarna att frysa till ordentligt. Så är det till exempel på många håll i Småland.
Förutom de självklara säkerhetsåtgärderna, isdubbar, ispik, livlina och sällskap kan man förbereda sig genom att kolla isläget på internet. Det finns i dag en mängd sajter som rapporterar, både sådana som drivs av sportfiskare och av skridskoåkare.
För den som ska fiska i södra Sverige ger Pimpelforum bra information om situationen just nu på de mera populära pimpelsjöarna.
Många klubbar med långfärdsskridsko på programmet har bra och informativa hemsidor. Isplanket är en av de största med rapporter från hela Sverige.
Svenne Andersson

Pimpelfiske är kul, om man kan känna sig trygg. Att kolla isläget innan man ger sig hemifrån är en bra idé.

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta