Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Hård fajt vid båten

Det gick rätt lätt att drilla in den stora gäddan, men när den såg båten blev det åka av. Erik Haggren hade att göra en bra stund innan han kunde landa den fina 100-klubbaren.
Erik, som bor i Örby i Halland var ute på en trollingtur på Tjärnesjön i slutet av september. Trollingrepan lades längs en djupkurva på 5-6 meter längs en ö och där fick Erik ett tungt hugg på sin Rapala Magnum.
”Kände att den var fin, men den följde med lätt in till båten”, berättar han i anmälan till 100-klubben.
Men, som så många gånger förr, blev det fart på gäddan när den såg båten. Erik hade ett styvt jobb i dryga tio minuter innan gäddan kunde håvas. Sedan tog han sig in till land där gäddan mättes till 105 centimeter innan den fick simma tillbaka.
Svenne Andersson

Erik Haggren med välformad, om än något slank, 105-centimetare från Tjärnesjön.

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Em Chaipha med en av årets absolut största svenska gäddor. Foto: Privat
Trassel för polarna – då fick Em monstergäddan

Em Chaipha trodde inte att håven behövdes, eftersom det troligtvis var en liten fisk som slukat betet. Men oj så fel han hade. Både håven och kameran kom till användning eftersom det var en gädda på makalösa 17,8 kilo som satt i andra änden linan.

Drömfisken är landad!

Det är sannerligen storgäddornas vår i Sverige. Knappt har krutröken skingrats efter Esbjörn Möllerströms 18-kilosgädda innan nästa koloss rapporteras in.

Det var alltså Em Chaipha från Tidaholm som fick sitt livs fiskeminne när han var ute tillsammans med kamraterna Alexanders Lidholm och Joel Andersson.
– Vi åkte till ett ställe där vi har dragit många fina fiskar förut. Alexander och Joel fick trassel i rullen och satte sig ner för att försöka pilla upp knutarna. I samma ögonblick kastar jag ut och säger på skoj ”va gött om vi skulle få en plussare så att vi kan åka hem”.

Em tog några vevtag och gjorde ett långt stopp, och då small det till.
– Tanken slår mig inte att det är en megafisk, så jag säger till polarna att vågen inte behövs utan att jag kan handlanda den i stället. Men det fick jag ångra.

Det blev i stället en ordentlig kamp innan gäddan låg i håven, och vågen drogs alltså ned till imponerande 17,8 kilo. Måttbandet visade 124 centimeter, och fiskekamraterna insåg naturligtvis att de hade en av årets största svenska gäddor i båten.

 

Dragit 14-kilos tidigare
Em hade tidigare ett personligt rekord på 14 kilo, och frågan är vilka mål han har med sitt fiske efter en sådan här fångst?
– Det är väl att utvecklas som sportfiskare, och så har det alltid varit. Helt enkelt att köra vidare och hoppas på ännu fler stora damer, konstaterar en överlycklig fångstman.
Grattis till en fantastisk fisk, säger vi på Fiskejournalen.

 

Du kanske även gillar detta