Annons
Hård fajt vid båten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Hård fajt vid båten

Det gick rätt lätt att drilla in den stora gäddan, men när den såg båten blev det åka av. Erik Haggren hade att göra en bra stund innan han kunde landa den fina 100-klubbaren.
Erik, som bor i Örby i Halland var ute på en trollingtur på Tjärnesjön i slutet av september. Trollingrepan lades längs en djupkurva på 5-6 meter längs en ö och där fick Erik ett tungt hugg på sin Rapala Magnum.
”Kände att den var fin, men den följde med lätt in till båten”, berättar han i anmälan till 100-klubben.
Men, som så många gånger förr, blev det fart på gäddan när den såg båten. Erik hade ett styvt jobb i dryga tio minuter innan gäddan kunde håvas. Sedan tog han sig in till land där gäddan mättes till 105 centimeter innan den fick simma tillbaka.
Svenne Andersson

Erik Haggren med välformad, om än något slank, 105-centimetare från Tjärnesjön.

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Frågan är vilken diet denna gädda går på? Foto: Sola Predators
Fet, fetare, fetast – vad har denna gädda slukat?

Första advent närmar sig, och redan nu anländer en tidig julgris. Det handlar om en häpnadsväckande fet Värmlandsgädda, som vi förstås undrar vilken diet den kan tänkas gå på?

Gäddan i sin helhet.

Gäddan i sig kommer inte att skriva in sig i historieböckerna, eftersom den ”bara” vägde 7 kilo. Men med tanke på att den bara var 95 centimeter så är det underförstått att den var ovanligt tungt lastad. Som synes på bilden så har den frossat ordentligt på något, frågan är bara vad?
– Ja, den var riktigt fet. Vi har pratat en del om detta, och det går sjukt stor mört i det området vi fiskar på, en vanlig storlek är 20–25 centimeter. Vi tror att den stått och tryckt i sig en massa mört.

Det säger Daniel Löf i fisketeamet Sola Predators, som var med när kompisen Andreas Henriksson fick upp gäddan. De övriga i laget är Jesper Nilsson och Andreas Larsson.
Vi tackar för bilden på ”julgrisen” och hänvisar till Sola Predators Instagram för er som närmare vill följa deras fiskafängen.

Du kanske även gillar detta