Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Hård kamp med storgäddan

Han fick en riktigt tuff kamp med storgäddan, Sverker Sundberg. När han till slut fick upp den var den lite tunnare än väntat – men en 100-klubbare med god marginal.
Sverker, som bor i Rockneby i Småland, var ute på Alsterån och ismetade förra helgen. Fisket var inte speciellt hetsigt och Sverker hade haft ett spö stående på samma ställe i fyra timmar. Men när fiskekompisen gick förbi hålet slog vippan upp och det blev fart i grejorna.
”När jag gjorde mothugget kändes det direkt att detta nog var mitt livs hittills största isgädda. Den rusade genast 20 meter och jag hade inget att säga till om. Bände sakta madamen tillbaka till hålet, det tog nog 15-20 minuter innan vi kunde landa denna otroligt vackra gädda.”

När gäddan väl var uppe kunde Sverker konstatera att den var lite tunnare än väntat och inte tryckte vågen till mer än 9860 gram, trots längden på 112 centimeter.
Svenne Andersson

Sverker fick en tuff batalj med den fina 100-klubbaren.

Sverker fick en tuff batalj med den fina 100-klubbaren.

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Båtmässan ersätts av en digital variant. Foto: Maximilian Weisbecker
Besked: Populära Båtmässan ersätts av digital Båtvecka

Nu har det väntade beskedet kommit. Liksom Sportfiskemässan tvingas även Båtmässan i Göteborg ställas in, åtminstone som fysisk mötesplats. Den ersätt dock av en digital variant, dessutom under en hel vecka.

Båtmässan i Göteborg, som brukar locka närmare 60 000 besökare, skulle ha firat 62 år detta år. Liksom många andra arrangemang så tvingas man dock ställa in, på grund av risken för smittspridning av Covid 19.
Lösningen blir i stället en coronasäker variant, alltså en digital variant som pågår mellan 5 och 14 februari.

Över 25 företag har redan anmält sitt deltagande, och de kommer att visa upp sitt utbud genom såväl digitala utställningar som privata visningar.
Arrangörerna hälsar att det inom kort dyker en kalender på deras hemsida, där de olika aktiviteterna presenteras. Här hittar du den!

Du kanske även gillar detta