Hård kamp på Vaeröy

Nu dras det storflundra igen utanför Vaeröy. I helgen kunde en strålande glad Johan Abelsson rapportera om ett nytt båtrekord i hans båt.
Från Wildwater kommer med jämna mellanrum rapporter om häftiga firrar. Stor torsk och sej, men framförallt om stora hälleflundror. ”Den starkaste fisk man kan fajta i skandinaviska vatten”, som Johan Abelsson uttrycker saken.
Häromdagen var det dags för en riktig storflundra – troligen 100 plus. Det var ett gäng stockholmsgrabbar som fick kontakt med flundrorna. Den som höll i spöt när storflundran högg på en Royber jigg i färgen ”motor oil” var Marcus Eriksson. Efter en hård fajt kunde kompisarna Lennart Agö och Patrik Brunström ”förtöja” fisken vid båtrelingen, där den mättes till 195 centimeter.
”Den var rund och fin och vi skattade den till minst 110 kilo”, rapporterar Johan som inte ville lyfta in flundran i båten, för att inte riskera att skada den. Efter mätningen återfick den stora hälleflundran friheten.
Mer info på Johan Abelssons blogg.
Svenne Andersson

Storflundran är landad, men får stanna i vattnet för att minimera risken för skador.

Storflundran är landad, men får stanna i vattnet för att minimera risken för skador.

Annons
AKTUELLT

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...