" /> Nya regler för torskfiske | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

4 år sedan Sverige Hans Hällman
Från årsskiftet gäller nya regler för torskfiske runt Öresund, Bälten och västra Östersjön. Foto: Anders Nicander
Nya regler för torskfiske

Till följd av torskens utsatthet har EU infört nya fiskeregler. Dessa trädde i kraft 1 januari och berör också sportfisket.

För att stärka torskbestånden har EU:s jordbruks- och fiskeministrar infört en övre gräns för hur många fiskar sport- och fritidsfiskare får behålla i vissa vatten. I stora delar runt den danska syd- och östkusten, i Öresund samt i västliga Östersjön gäller nu fem fiskar per fiskare och dag från 1 januari, och tre fiskar under februari och mars. Samtidigt beslutades att fiskestopp införs för yrkesfiske i västra Östersjön från 1 februari till 31 mars.

Se karta och läs mer här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
38 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta