Hårdsatsning bakom rekord

Det ligger en hård och målmedveten satsning bakom det nya svenska rekordet för kanadaröding. I nästan ett år hade Martin Maripuu och hans kompisar laddat för fisketuren till Landösjön.
Många av våra unga, framgångsrika sportfiskare kommer från Umeå. Så även Martin Maripuu som häromdagen utropades til svensk rekordhållare för kanadaröding. Martin har även anmäl sin fångst till Recordfisken och i anmälan berättar han om noggranna förberedelser:
”Min bror Kalle gjorde grovjobbet när det gäller research, men kunde inte delta i själva fisket, eftersom han väntade sitt andra barn.”
Martin åkte ner tillsammans med Fredrik Backlund och var på plats när fisket blev lovligt, den 1 juni. Redan vid tvåtiden på natten var de ute på sjön och vid femtiden kom första hugget. Fredrik fick en kanadaröding på 5,2 kilo och de båda tyckte att resans huvudmål, att få en stor kanadaröding, var uppfyllt.
Några timmar senare passerade de ett av de heta ställen de prickat in på förhand och då fick Martin ett hugg på en Zalt-vobbler. Det blev en tung, men inte särskilt dramatiskt fajt, säkert för att utrustningen var anpassad för grov fisk; tiofots Sjösländan SS, Ambassadeur 6500 och Power Pro 0,36.
”Det var en grym fisk, väldigt vacker och med en mäktig ryggbredd”, skriver Martin. Kanadarödingen var 103 centimeter lång, 60 centimeter runt buken och pressade upp det svenska rekordet till 12,658 kilo.
Svenne Andersson

Martin Maripuu med den mycket vackra kanadarödingen som höjer svenska rekordet till 12,658 kilo.

Annons
AKTUELLT

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...