Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Hårdsatsning på storsik

En av årets finaste sikar har rapporterats in av Jonathan Nordin som fiskade ett par dagar på Storumans is.
Storuman är ett spännande vatten som bland annat innehåller grymt stora, förrymda regnbågar. Det brukar komma upp pjäser uppemot tio kilo varje å.
Vattnet innehåller också storvuxen sik och det var dem Jonathan var på jakt efter när han satsade ett par dagar på pimpelfiske vid Ankarsund. På pimpelspöt satt 0,16-lina och den lilla mormyskan var agnad med maggot när storsiken högg.
Den fina fisken vägde hela 3250 gram och var 60 centimeter lång. Att den var i toppkondition framgår av bukomfånget på 42 centimeter. Jonathan anmälde naturligtvis sin fångst till Recordfisken.
Svenne Andersson

Jonathan Nordin satsade ett par dagar på att pimpla sik i Storuman. En satsning som lönade sig.

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta