En liten torrfluga landar och driver nära den motsatta kanten. En gyllenbrun öring, som syns tydligt i det klara vattnet, går upp och slukar flugan och efter ett par rusningar glider fisken i håven till sällskapets jubel. " /> Härlig gemenskap vid Test och Itchen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Anders Holm
De engelska kalkströmmarna River Test (de två övre bilderna) och River Itchen (de två undre bilderna) bjöd på många fina upplevelser. Foto: Anders Holm
Härlig gemenskap vid Test och Itchen

En liten torrfluga landar och driver nära den motsatta kanten. En gyllenbrun öring, som syns tydligt i det klara vattnet, går upp och slukar flugan och efter ett par rusningar glider fisken i håven till sällskapets jubel.

Det här är ett scenario som flitigt utspelat sig under de senaste soliga dagarna i södra England, när åtta av Fiskejournalens och Allt om Flugfiskes läsare följde med till kalkströmmarna.
Samtliga deltagare kan sätta sig på flygplanet hem till Sverige, glada och nöjda efter att ha fångat öring, harr eller regnbåge från River Test och River Itchen – två historiskt betydelsefulla vatten i flugfiskets värld. Sträckorna som besökts är Kimbridge, Timsbury 5 respektive Abbots Worthy och ägs av Orvis. Nätter och middagar, med obligatoriskt fiskesnack, har tillbringats i samhället Stockbridge, Hampshire.

– Miljön har varit jättefin. Och det har varit över förväntan. Jag trodde jag bara skulle få någon enstaka fisk. Att lyckas fånga så många var mer än jag vågat hoppats på. Jag är heller inte van att fiska med så små flugor och tunna tafsar, så det var kul att få träna på det. Öringarna kommer jag minnas, de var jättefina, säger Owe Magnusson från Söderköping, som besökte de engelska kalkströmmarna för första gången.

Förutom ett spännande fiske med såväl nymfer som torrflugor i strålande sol, har gemenskapen varit en höjdpunkt.

– Alla i gruppen kommer från olika bakgrunder, och det är roligt att se hur fisket är den gemensamma nämnaren och får folk att stråla samman, tillägger Lars Andersson från Torslanda.
Vill du också hänga med på läsarresa? Håll utkik! Med jämna mellanrum arrangerar Fiskejournalen och Allt om Flugfiske läsarresor till olika platser.
Anders Holm

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta