En liten torrfluga landar och driver nära den motsatta kanten. En gyllenbrun öring, som syns tydligt i det klara vattnet, går upp och slukar flugan och efter ett par rusningar glider fisken i håven till sällskapets jubel. " /> Härlig gemenskap vid Test och Itchen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Anders Holm
De engelska kalkströmmarna River Test (de två övre bilderna) och River Itchen (de två undre bilderna) bjöd på många fina upplevelser. Foto: Anders Holm
Härlig gemenskap vid Test och Itchen

En liten torrfluga landar och driver nära den motsatta kanten. En gyllenbrun öring, som syns tydligt i det klara vattnet, går upp och slukar flugan och efter ett par rusningar glider fisken i håven till sällskapets jubel.

Det här är ett scenario som flitigt utspelat sig under de senaste soliga dagarna i södra England, när åtta av Fiskejournalens och Allt om Flugfiskes läsare följde med till kalkströmmarna.
Samtliga deltagare kan sätta sig på flygplanet hem till Sverige, glada och nöjda efter att ha fångat öring, harr eller regnbåge från River Test och River Itchen – två historiskt betydelsefulla vatten i flugfiskets värld. Sträckorna som besökts är Kimbridge, Timsbury 5 respektive Abbots Worthy och ägs av Orvis. Nätter och middagar, med obligatoriskt fiskesnack, har tillbringats i samhället Stockbridge, Hampshire.

– Miljön har varit jättefin. Och det har varit över förväntan. Jag trodde jag bara skulle få någon enstaka fisk. Att lyckas fånga så många var mer än jag vågat hoppats på. Jag är heller inte van att fiska med så små flugor och tunna tafsar, så det var kul att få träna på det. Öringarna kommer jag minnas, de var jättefina, säger Owe Magnusson från Söderköping, som besökte de engelska kalkströmmarna för första gången.

Förutom ett spännande fiske med såväl nymfer som torrflugor i strålande sol, har gemenskapen varit en höjdpunkt.

– Alla i gruppen kommer från olika bakgrunder, och det är roligt att se hur fisket är den gemensamma nämnaren och får folk att stråla samman, tillägger Lars Andersson från Torslanda.
Vill du också hänga med på läsarresa? Håll utkik! Med jämna mellanrum arrangerar Fiskejournalen och Allt om Flugfiske läsarresor till olika platser.
Anders Holm

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta