Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Härlig start i 100-klubben

Men en riktig drömgädda från Lygnern drar vi igång 2011 års upplaga av 100-klubben. Lycklig fångstman är Tobias Eriksson, tidigare med hemadressen Hyssna, numera Borås.
Tobias är en rutinerad gäddfiskare som tidigare har anmält ett flertal gäddor till 100-klubben. En bamse av det här formatet betydde ändå ett nytt personbästa.
Tobias berättar att han ismetade på Lygnern på årets allra första dag. Fisket var rätt trögt men efter flera timmars väntande så kom äntligen det förlösande hugget. När Tobias tog spöt stod linan helt stilla, men när han provdrog så blev det stopp och han klippte till med ett mothugg. Gäddan satt och det blev en dramatisk drill på cirka 15 minuter innan Tobias kunde lirka upp den för vägning och mätning. Den pressade vågen förbi 13-kilosstrecket och mättes till imponerande 121 centimeter.
Den längden ger Tobias en bra chans att vara med i kampen om extrapriset i årets 100-klubb – en fiskedag med Svenska Gäddklubben. Priset går till de tre sportfiskare som fångar de längsta gäddorna under året.
Svenne Andersson

Årets första 100-klubbare, men bjässe på hela 121 centimeter som Tobias Eriksson fick på Lygnern.


Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta