Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Harr i Recordfisken

Hannes Holmlund kikpimplade upp denna fina harr.

Hannes Holmlund från Ås i Jämtland hade redan en bronsfisk på meritlistan, men nöjer sig inte med det. Nu anmäler han en harr på 1050 gram till Recordfisken – även denna på bronsnivå.
Hannes Holmlund och pappa Mathias kikpimplade på sjön Harrtjärn i Jämtlands län. Hannes har tidigare fått en gädda som nådde bronsnivå i Recordfisken, men denna gång krokade han en harr som klarade bronsnivån 0,9 kilo med drygt ett hektos marginal.
– Det var kul att få min andra bronsfisk, säger Hannes i sin anmälan.
I slutet av förra året fick pappa Mathias en lax på 19,1 kilo och blev utnämnd till Månadens fisk. En inte alltför vild gissning är att vi får se familjen Holmlund i Recordfisken fler gånger.
Läs mer om tävlingen Recordfisken.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta