Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Harr i Recordfisken

Hannes Holmlund kikpimplade upp denna fina harr.

Hannes Holmlund från Ås i Jämtland hade redan en bronsfisk på meritlistan, men nöjer sig inte med det. Nu anmäler han en harr på 1050 gram till Recordfisken – även denna på bronsnivå.
Hannes Holmlund och pappa Mathias kikpimplade på sjön Harrtjärn i Jämtlands län. Hannes har tidigare fått en gädda som nådde bronsnivå i Recordfisken, men denna gång krokade han en harr som klarade bronsnivån 0,9 kilo med drygt ett hektos marginal.
– Det var kul att få min andra bronsfisk, säger Hannes i sin anmälan.
I slutet av förra året fick pappa Mathias en lax på 19,1 kilo och blev utnämnd till Månadens fisk. En inte alltför vild gissning är att vi får se familjen Holmlund i Recordfisken fler gånger.
Läs mer om tävlingen Recordfisken.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta