Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Harrlek i Hjoån

 

Bilden på harrlek är tagen av Ingemar Näslund och kommer ur boken "Flugfiskeliv".

Bilden på harrlek är tagen av Ingemar Näslund och kommer ur boken ”Flugfiskeliv”.

Förra veckan observerades den första lekharren i Hjoån, vid Vättern, vilket är rekordtidigt.
Normalt kommer de första lekharrarna upp i Hjoån runt 1 april. Hjoån är Vätterns bästa lekbäck för Sveriges sydligaste naturliga harrbestånd och här görs årligen en romtäckt för att försöka återskapa harrbestånd i vätternbäckar där harren av någon anledning försvunnit.
Många sjöar och vattendrag har haft rekordhöga temperaturer denna vinter, vilket kommer visa sig i förskjutna mönster hos fisken och andra vattenlevande varelser.

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta