Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Hårt fajt på Ul-grejor

En fullvuxen asp är en respektabel motståndare under alla omständigheter – och om dina vapen är UL-grejor så har du att göra en stund. Fråga Tommie Stenquist.
Tommie, som bor i Frövi, var inte ute efter asp när han tuffade ut på sjön Väringen. Då hade han naturligtvis haft annan utrustning är UL-spö på 5,5 fot, flätlina på 0,10 och en liten sjugrams spinnare. Nej, målsättningen var att lura några fina abborrar – men plötsligt slet det till i grejorna och sedan bar det iväg!
”Höll på i uppskattningsvis 30 minuter, varav 20 minuter när jag inte såg vad det var för en fisk. Den var grymt stark och uthållig och när den ville gå så var det bara att släppa på bromsen”, berättar Tommie som till slut, med stor möda, lyckades pressa in aspen i den alltför lilla håven och få upp den för vägning och mätning. Sedan han noterat längden till 78 centimeter och vikten till 5,5 kilo fick aspen simma tillbaka i sjön.
Svenne Andersson

Ta en titt på den enorma paddeln som aspen håller sig med. Inte konstigt att Tommie fick kämpa hårt med UL-grejorna.

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta