Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Fiskejournalen
Hårt fajt på Ul-grejor

En fullvuxen asp är en respektabel motståndare under alla omständigheter – och om dina vapen är UL-grejor så har du att göra en stund. Fråga Tommie Stenquist.
Tommie, som bor i Frövi, var inte ute efter asp när han tuffade ut på sjön Väringen. Då hade han naturligtvis haft annan utrustning är UL-spö på 5,5 fot, flätlina på 0,10 och en liten sjugrams spinnare. Nej, målsättningen var att lura några fina abborrar – men plötsligt slet det till i grejorna och sedan bar det iväg!
”Höll på i uppskattningsvis 30 minuter, varav 20 minuter när jag inte såg vad det var för en fisk. Den var grymt stark och uthållig och när den ville gå så var det bara att släppa på bromsen”, berättar Tommie som till slut, med stor möda, lyckades pressa in aspen i den alltför lilla håven och få upp den för vägning och mätning. Sedan han noterat längden till 78 centimeter och vikten till 5,5 kilo fick aspen simma tillbaka i sjön.
Svenne Andersson

Ta en titt på den enorma paddeln som aspen håller sig med. Inte konstigt att Tommie fick kämpa hårt med UL-grejorna.

Relaterad nyhet från din region
36 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta