Ett inslag som är nytt för i år är sessionen Knytkonferensen, där man tar med sin egen presentation av ett projekt man vill visa upp för konferensens övriga deltagare. Ett inslag som är nytt för i år är sessionen Knytkonferensen, där man tar med sin egen presentation av ett projekt man vill visa upp för konferensens övriga deltagare.[/caption] " /> Havs- och vattenforum i Göteborg | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Havs- och vattenforum i Göteborg
Ett inslag som är nytt för i år är sessionen Knytkonferensen, där man tar med sin egen presentation av ett projekt man vill visa upp för konferensens övriga deltagare.

Ett inslag som är nytt för i år är sessionen Knytkonferensen, där man tar med sin egen presentation av ett projekt man vill visa upp för konferensens övriga deltagare.

Boka in Havs- och vattenforum den 20 och 21 maj 2014. Då samlas vi som jobbar med, för eller tack vare levande hav, sjöar och vattendrag för att höra om det senaste, ta plats i dialogen och påverka. Detta skriver HaV i ett pressmeddelande.
I år tar vi fasta på önskemålen från förra årets deltagare och tar upp frågor om samarbete. Vi vill skapa en helhetssyn, ta tillvara lokalt engagemang, lära av varandra och grannarna på lokal, regional, nationell och internationell nivå.

– Havs- och vattenforum är inte konferensen där du som deltagare kan räkna med att luta dig tillbaka i åhörarbänken. Precis som förra året tänker vi ta tillvara på deltagarnas kompetens och erfarenheter i olika djupdykningar och diskussioner, säger projektledare Pia Ahnlund.
Ett inslag som är nytt för i år är sessionen Knytkonferensen, där man tar med sin egen presentation av ett projekt man vill visa upp för konferensens övriga deltagare. Anmäl ditt intresse att presentera ett projekt senast den 7 mars, mer info på HaV:s hemsida.
Havs- och vattenmyndigheten, HaV, har regeringens uppdrag att vara en samlande kraft och behöver möta såväl tjänstemän på myndigheter, branschföreträdare, forskare och ideella föreningar som beslutsfattare inom vattenmiljö, jordbruk, skogsbruk, fiske, energi, VA, sjöfart och fysisk planering.
– Vi hoppas få träffa många av de trevliga deltagarna från förra året och några nya! Tipsa gärna personer som du vill se på Havs- och vattenforum om konferensen. Anmälan öppnar 22 februari, säger Pia Ahnlund.

Tid och plats
20-21 maj, 2014. Vi startar med registrering 09.00 på tisdag och avslutar med lunch 13.00 på onsdag. Konferensen hålls på Quality Hotell 11, Eriksberg, Göteborg.
Kostnad
Deltagaravgift är 1500 kr plus moms. Anmälan öppnar 22 februari. Fika, luncher och konferensmiddag ingår. Deltagarna står själva för resa och logi.
Här hittar du mer information om ”Havs- och vattenforum”

Relaterad nyhet från din region
55 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll, som är platschef på Mörrums Kronolaxfiske, har anledning att vara optimist inför säsongen. Foto: Privat
Högtryck i Mörrum – fiskekorten såldes i raketfart

Nedräkningen inför den traditionella premiären i Mörrumsån har inletts – och trycket rapporteras vara väldigt hårt. När försäljningen av fiskekort öppnade så tog nästan alla långtidskort slut direkt.

Det gyllene datumet är satt till 27 mars, och uppenbarligen är det många som vill vara säkra på en plats i händelsernas centrum. Frågan är om det ens finns plats?
– Det finns kort kvar till premiären om någon fortfarande är sugen på det. Mars är ganska tätt inpå nu så det är fortfarande en osäkerhet huruvida man vågar åka och också boka. Vi har naturligtvis även i år generösa avbokningsvillkor, där de får pengarna tillbaka om de får förhinder eller inte vågar sig iväg hit till Mörrum, berättar Ida-Maria Rigoll som är platschef på Mörrums Kronolaxfiske.

Semester på hemmaplan

Det som gick i raketfart att sälja var långtidskorten. Många verkar helt enkelt ställa in sig på att det blir en ”hemester” även denna sommar med anledning av pandemin.
– Vi har fått en hel den nya kunder, vilket är roligt naturligtvis. Det som finns kvar är ugndomskorten (upp till 18 år) där vi inte sätter några begräsningar alls i antal, då vi verkligen vill gynna dem att börja fiska hos oss, glädjande nog såg vi en enorm ökning av dessa kort sålda förra året.

Ida-Maria Rigoll berättar också att de har helt nya sträckor på gång, med anledning av att kraftverket i Svängsta har rivits.
– Det kommer inte bli klart 2021, utan vi siktar på fiske där först 2022. Det är vatten och sträckor ingen har rört sedan kraftverket byggdes för 100 år sedan – spännande!
Här kan du läsa mer om det klassiska lax- och havsöringsfisket i Mörrumsån, samt vilka kort som finns kvar till försäljning.

Du kanske även gillar detta