Havs- och vattenforum i Göteborg

Ett inslag som är nytt för i år är sessionen Knytkonferensen, där man tar med sin egen presentation av ett projekt man vill visa upp för konferensens övriga deltagare.

Ett inslag som är nytt för i år är sessionen Knytkonferensen, där man tar med sin egen presentation av ett projekt man vill visa upp för konferensens övriga deltagare.

Boka in Havs- och vattenforum den 20 och 21 maj 2014. Då samlas vi som jobbar med, för eller tack vare levande hav, sjöar och vattendrag för att höra om det senaste, ta plats i dialogen och påverka. Detta skriver HaV i ett pressmeddelande.
I år tar vi fasta på önskemålen från förra årets deltagare och tar upp frågor om samarbete. Vi vill skapa en helhetssyn, ta tillvara lokalt engagemang, lära av varandra och grannarna på lokal, regional, nationell och internationell nivå.
– Havs- och vattenforum är inte konferensen där du som deltagare kan räkna med att luta dig tillbaka i åhörarbänken. Precis som förra året tänker vi ta tillvara på deltagarnas kompetens och erfarenheter i olika djupdykningar och diskussioner, säger projektledare Pia Ahnlund.
Ett inslag som är nytt för i år är sessionen Knytkonferensen, där man tar med sin egen presentation av ett projekt man vill visa upp för konferensens övriga deltagare. Anmäl ditt intresse att presentera ett projekt senast den 7 mars, mer info på HaV:s hemsida.
Havs- och vattenmyndigheten, HaV, har regeringens uppdrag att vara en samlande kraft och behöver möta såväl tjänstemän på myndigheter, branschföreträdare, forskare och ideella föreningar som beslutsfattare inom vattenmiljö, jordbruk, skogsbruk, fiske, energi, VA, sjöfart och fysisk planering.
– Vi hoppas få träffa många av de trevliga deltagarna från förra året och några nya! Tipsa gärna personer som du vill se på Havs- och vattenforum om konferensen. Anmälan öppnar 22 februari, säger Pia Ahnlund.

Tid och plats
20-21 maj, 2014. Vi startar med registrering 09.00 på tisdag och avslutar med lunch 13.00 på onsdag. Konferensen hålls på Quality Hotell 11, Eriksberg, Göteborg.
Kostnad
Deltagaravgift är 1500 kr plus moms. Anmälan öppnar 22 februari. Fika, luncher och konferensmiddag ingår. Deltagarna står själva för resa och logi.
Här hittar du mer information om ”Havs- och vattenforum”

Annons
AKTUELLT

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Fin film om gäddfabriker

Är du nyfiken på hur en gäddfabrik fungerar? Kika i så fall på Linus Gradins kortfilm som förklarar just detta. Sportfiskarnas gäddexperten Olof Engstedt medverkar och berättar om ett lyckat projekt i Blekingevattnet Vambåsa.

Makrillen är här – så tar du den!

En av våra mest älskade fiskar har nu återkommit till vår saltstänkta kust. En makrill på kroken glädjer alla och får man fler på en gång går pulsen lätt i taket. Här kommer en rad tips på hur du fångar det grönsvarta guldet under den tidiga säsongen!

Östersjöflundran – unik art i Östersjön

Östersjöns skrubbskäddor är genetisk isolerade från varandra och tillhör två olika arter. Upptäckten gjordes i fjol och nu har forskarna beslutat att den art som endast lever i Östersjön ska heta Östersjöflundra, Platichthys solemdali.

Tidernas 3 bästa gäddbeten

Genom att gräva bland 40 000 storfångster i Recordfiskregistret och Storfiskregistret har Fiskejournalen tagit fram de tre beten som fångat flest storgäddor, alltså gäddor över 7,5 kilo. Om du vill ha en storgädda, är det vobbler som gäller, enligt statistiken. På tredje plats finner vi en klassiker, nämligen Hi-Lo från ABU. Men det var stor

Fiskare varnas för flygande bläckfisk

Exotiska flygbläckfiskar har dykt upp längs den svenska västkusten. Den ovanliga gästen kan flyga uppemot 20 meter så fiskare bör se upp, menar Kennet Lundin på Naturhistoriska museet.

Jätterymning av lax i Chile

Stormbyar ledde till att drygt 900 000 laxar nyligen rymde från en laxodling i södra Chile. Omkring 250 000 rymlingar har hittills fångats in. Fisken är inte lämplig som föda och eftersom den inte förekommer naturligt i området är oron stor för ekologiska problem.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...