havsabborre i skåne Havsabborre vid Skånekusten, ett vanligt inslag i framtidens fångstrapporter?[/caption] " /> Havsabborre i Skåne | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Havsabborre i Skåne
havsabborre i skåne

Havsabborre vid Skånekusten, ett vanligt inslag i framtidens fångstrapporter?

Daniel Tullberg och Jeff Juhlin fiskade abborre i Skälderviken, Skåne. De hade tidigare fått bonusfiskar i form av mindre havsabborre, men denna gången högg ett större exemplar.
– Vi var först väldigt osäkra på vad som ”klivit på” när Daniel fajtade fisken, berättar fiskekompisen Jeff Juhlin.
Havsabborren är ett riktigt muskelpaket och fiskar på över ett kilo brukar bjuda på minnesvärd kamp. Exemplaret som Daniel Tullberg från Glumslöv fångade var inget undantag – och vägde dessutom hela 1,7 kilo.
– En helst fantastisk dag och så fick jag denna skönhet på kroken, man blir så fruktansvärt glad! Berättar fångstmannen.
Självklart anmäler Daniel sin fångst till Recordfisken och blir belönad med ett gratis bete. Läs mer om Recordfisken här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta