Isfiske från havsis är ofta spännande och givande. Isfiske från havsis är ofta spännande och givande.[/caption] " /> Havsfiske från is | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Havsfiske från is
Isfiske från havsis är ofta spännande och givande.

Isfiske från havsis är ofta spännande och givande.

Västkustens fjordar bjuder på härligt fiske i storslagen natur året runt. Om kylan håller i sig och isarna lägger sig, kan du uppleva ett unikt fiske i dessa artrika havsvikar. I Fiskejournalen nummer 1-2 berättar vi var och hur.
Med ett istäcke på västkustens fjordar öppnar sig en tillgänglighet som bjuder på ett varierat och roligt fiske. Från isen kan du både specimenfiska efter unika arter och fånga härligt god matfisk. I senaste Fiskejournalen berättar vår medarbetare Anders Nicander hur du går till väga.
Havsis kan fara lite lömsk, så tänk på säkerheten. På sajten www.issakerhet.se hittar du bra tips.
Bläddra i senaste numret här.
Du hittar Fiskejournalen där tidningar säljs, vill du ha den direkt i brevlådan, klicka här.

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta