Här ser vi Markus Lundgren med en rejäl piggvar.[/caption]Båtmässan är den givna mötesplatsen för den som gillar havsfiske. På söndag den första februari är det sportfisketema och havsfiskeexperten Markus Lundgren ska hålla föredrag. " /> Havsfiske på Båtmässan i Göteborg | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Havsfiske på Båtmässan i Göteborg

Här ser vi Markus Lundgren med en rejäl piggvar.


Här ser vi Markus Lundgren med en rejäl piggvar.

Båtmässan är den givna mötesplatsen för den som gillar havsfiske. På söndag den första februari är det sportfisketema och havsfiskeexperten Markus Lundgren ska hålla föredrag.
Markus Lundgren är biolog och jobbar på Sportfiskarna. Han har en gedigen kunskap om Västkusten och alla fiskbara arter i Västerhavet. Förutom att han själv är en duktig och hängiven sportfiskare, har han också varit med om att skapa Fisknycklen för våra havsfiskar, ett litet uppslagsverk som man kan ladda ner som app. Hajar, rockor, plattfiskar och läppfiskar kommer att få vara med i hans föredrag.
Andra föreläsare inom sportfisket är Gunnar Westrin, författare och fjällfantast, Martin Falklind, fiskeäventyrare och chefredaktör på Fiskejournalen samt Joel Abrahamsson som kommer att berätta om sitt kajakfiske.
Dessutom får de första 300 som besöker mässans scen en gratis prenumeration på Fiskejournalen.
Mer om båtmässan hittar du här.

Schema:
11.00 Gunnar Westrin
12.30 Martin Falklind
14.00 Markus Lundgren
15.30 Joel Abrahamsson

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta