Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Havsfisketorg på Sportfiskemässan

 

Kan man få så här stor sej i Sverige? Jo, det kan man om man heter Bo Hall och har knäckt koden för dessa bjässar.

Kan man få så här stor sej i Sverige? Jo, det kan man om man heter Bo Hall och har knäckt koden för dessa bjässar.

På årets sportfiskemässa finns ett helt havsfisketorg med egen scen. Fiskejournalens Bo Hall är moderator.
Hälleflundra i Norge, storsej i Sverige, havsöringfiske i Öresund och ett halvt ton håkäring från kajak. Det är några av ämnen som kommer att avhandlas på Havsfisketorgets scen.
Bo Hall, som är en riktigt ekolodsfantast, kommer dessutom att både presentera sin nya bok och hålla föredrag om hur man ställer in sitt ekolod för bättre fiske.
Läs mer på Bosse Halls blogg.

 

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta