Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige nicander
Havsforum i Göteborg

Vackert men sargat. Västerhavet är en skugga av sitt forna jag. (Foto: Anders Nicander)

European Maritime Day heter det prestigefyllda EU-evenemanget som ska hållas i Göteborg. Havspolitik är ämnet man ska mötas kring och syftet är att profilera Göteborg, Västra Götaland och Sverige som ett maritimt centrum.
Havsmiljö är i ropet och Sverige vill gärna framstå som föregångsland. Alla vi som med kritisk blick följt den svenska och europeiska fiskepolitiken kan inte annat än förundras över hur snabbt man kan byta fokus och vill framställa sig själv som föregångare. Alla initiativ som tas för att förbättra problem som överfiske och miljöförstöring i havet är naturligtvis välkomna, men ska Sverige framstå som trovärdigt i dessa sammanhang återstår mycket arbete. Så gott som samtliga viktiga fiskbestånd i Västerhavet är starkt påverkade av överfiske och flera arter som klassas som utrotningshotade fiskas fortfarande.
När evenemanget hålls är ännu inte offentliggjort.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta