Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Havsöring Cup på Öland

Vårtävlingens segrare Niclas Solbergh från Borgholm med en vacker havsöring på 2,88 kilo. (Foto: Stina Börjesson)

Lördag 5 november är det dags att vässa krokarna för en dust med de havsöringar som vågar sig nära Ölands kuster. Då går höstversionen av den populära tävlingen Havsöring Cup av stapeln. En nyhet i denna upplaga är att tjejer får möjlighet till en gratis fiskekurs dagen innan tävlingen.
Efter rekordet med 111 tävlande i vårens Havsöring Cup beslutades att även arrangera en hösttävling. Denna kommer att genomföras under en dag, med startplats i Källa Hamn och på Bo Pensionat i Vickleby. Vid extremt väder är söndagen alternativ dag. Starten går 07:00 och fisket avslutas 17:00 oavsett var på Öland man befinner sig. Invägning i Källa Hamn senast 18:00.
Tävlingsarrangörerna vill gärna att fler kvinnor skall ta chansen att uppleva tjusningen med havsöringsfiske. Därför har man tagit fram ett program riktat enbart till kvinnor. Programmet börjar dagen före tävlingen med en kroppkakslunch i Källa Hamn. Eftermiddagen ägnas åt utbildning i fisketeknik med tips och trix från kunniga instruktörer.
För mer information, klicka här.
Vill du tjuvstarta med lite fisketips redan nu? Kolla in vår webb-tv. Klicka här och sök på havsöring.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
56 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta