John Hedström är en av alla de västkustbor som räknar dagarna till premiären. Bilden är ett självporträtt från förra årets havsöringpremiär. John Hedström är en av alla de västkustbor som räknar dagarna till premiären. Bilden är ett självporträtt från förra årets havsöringpremiär.[/caption] " /> Havsöring på Havets Hus | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Havsöring på Havets Hus
John Hedström är en av alla de västkustbor som räknar dagarna till premiären. Bilden är ett självporträtt från förra årets havsöringpremiär.

John Hedström är en av alla de västkustbor som räknar dagarna till premiären. Bilden är ett självporträtt från förra årets havsöringpremiär.

Snart är det dags för havsöringspremiär på Västkusten. Fisket startar traditionsenlig den 1 april och många fiskesugna sportfiskare väntas till Bohusläns klippor och Hallands stränder.
Om du känner att du vill förbereda dig lite extra, så erbjuder Havets Hus i Lysekil möjligheten att lära dig mer om öringar, flugfiske och flugbindning lördagen den 28 mars. Tidigare har den äldre generationens duktiga flugbindare och fiskare visat och berättat. Nu är det dags för de unga och engagerade talangerna, William Essén och Rasmus Bäcklund, att sprida sin kunskap. Det blir även matning av öringar i akvariet samt demo-kastning utanför Havets Hus. Perfekt för både gamla och unga sportfiskare. Programmet startar 12.00 lördagen den 28 mars.
Läs mer på Havetshus.se

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta