John Hedström är en av alla de västkustbor som räknar dagarna till premiären. Bilden är ett självporträtt från förra årets havsöringpremiär. John Hedström är en av alla de västkustbor som räknar dagarna till premiären. Bilden är ett självporträtt från förra årets havsöringpremiär.[/caption] " /> Havsöring på Havets Hus | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Havsöring på Havets Hus
John Hedström är en av alla de västkustbor som räknar dagarna till premiären. Bilden är ett självporträtt från förra årets havsöringpremiär.

John Hedström är en av alla de västkustbor som räknar dagarna till premiären. Bilden är ett självporträtt från förra årets havsöringpremiär.

Snart är det dags för havsöringspremiär på Västkusten. Fisket startar traditionsenlig den 1 april och många fiskesugna sportfiskare väntas till Bohusläns klippor och Hallands stränder.
Om du känner att du vill förbereda dig lite extra, så erbjuder Havets Hus i Lysekil möjligheten att lära dig mer om öringar, flugfiske och flugbindning lördagen den 28 mars. Tidigare har den äldre generationens duktiga flugbindare och fiskare visat och berättat. Nu är det dags för de unga och engagerade talangerna, William Essén och Rasmus Bäcklund, att sprida sin kunskap. Det blir även matning av öringar i akvariet samt demo-kastning utanför Havets Hus. Perfekt för både gamla och unga sportfiskare. Programmet startar 12.00 lördagen den 28 mars.
Läs mer på Havetshus.se

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta