Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige nicander
Havsöring som lax i Alaska

– Jag har aldrig i mitt liv sett så mycket havsöring, du måst komma hit med kameran. Så sa projektledaren för 8-fjordarprojektet, Niclas Åberg,  när han ringde i söndags.
Öringleken i Bohusläns vattendrag är i full gång och det är riktigt bra med lekfisk i år. Åratal av arbete med att återställa sargade vattendrag och nätfiskeförbud i många områden har gjort att beståndet är mycket gott.
I den lilla bäck i Uddevallatrakten där Niclas befann sig stod fisken tätt som i Alaska.
– 20-30 vuxna öringar på en yta av bara några kvadratmeter har jag aldrig sett förut och jag har ingen förklaring till varför fisken stod så, säger Niclas.
Har någon annan upplevt något liknande undrar vi.
Anders Nicander

Havsöringen leker i en liten bäck i Bohuslän.


Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta