Havsöringen är en fantastisk sportfisk och storleken på fiskarna på Västkusten har ökat de senaste åren.[/caption]Den 14 februari kommer att tillägnas havsöringen på Västkusten, som denna dag får en egen mässa. Utställare, flugbindare och föreläsare finns på plats för att hylla fisken och hälften av intäkterna går till fiskevård. " /> Havsöringens dag den 14 februari | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Havsöringens dag den 14 februari

Havsöringen är en fantastisk sportfisk och storleken på fiskarna på Västkusten har ökat de senaste åren.


Havsöringen är en fantastisk sportfisk och storleken på fiskarna på Västkusten har ökat de senaste åren.

Den 14 februari kommer att tillägnas havsöringen på Västkusten, som denna dag får en egen mässa. Utställare, flugbindare och föreläsare finns på plats för att hylla fisken och hälften av intäkterna går till fiskevård.
Havsöringen på Västkusten har fått en allt mer framträdande plats som sportfisk. Med hjälp av långsiktig fiskevård och nya regler längs kusten, ökar både mängden och storleken på fiskarna. Många hävdar att svenska Västkusten nu är en av Europas bästa havsöringsregioner. Detta lockar alltfler sportfiskare och i år får havsöringen sin egen minimässa.

Många utställare på plats
Vid flugbindarborden återfinns Lucas Eliasson, Albin Löfqvist, Martin Johansson, Peter Sagvall och Rikard Lindén. På utställarplats hittar vi bland annat Guideline, Bios, Loop, Orvis, M&M Sportfiske, EL-GE Sportfiske, Sportfiskarna och Vision. Henrik Larsson från Sweden Fishing och Tellis Katsogiannis själv kommer att föreläsa.
Hälften av de hundra kronorna för inträdet går direkt till fiskevård.
Läs mer.

Maria ÅLander

Relaterad nyhet från din region
Du kanske även gillar detta