Havsöringen är en fantastisk sportfisk och storleken på fiskarna på Västkusten har ökat de senaste åren.[/caption] " /> Havsöringens dag den 14 februari | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Havsöringens dag den 14 februari
Havsöringen är en fantastisk sportfisk och storleken på fiskarna på Västkusten har ökat de senaste åren.

Havsöringen är en fantastisk sportfisk och storleken på fiskarna på Västkusten har ökat de senaste åren.

Den 14 februari kommer att tillägnas havsöringen på västkusten, som denna dag får en egen mässa. Utställare, flugbindare och föreläsare finns på plats för att hylla fisken och hälften av intäkterna går till fiskevård.
Havsöringen på Västkusten har fått en allt mer framträdande plats som sportfisk. Med hjälp av långsiktig fiskevård och nya regler längs kusten, ökar både mängden och storleken på fiskarna. Många hävdar att svenska västkusten nu är en av Europas bästa havsöringsregioner. Detta lockar allt fler sportfiskare och i år får havsöringen sin egen minimässa. Mässan arrangeras av Fiskevårdsnätverket i Göteborg och Tellis Flugfiske på Vingen kulturhus i Torslanda, Amhult.

Många utställare på plats
Vid flugbindarborden återfinns Lucas Eliasson, Albin Löfqvist, Martin Johansson, Peter Sagvall och Rikard Lindén. På utställarplats hittar vi bland annat Guideline, Bios, Loop, Orvis, M & M Sportfiske, EL-GE Sportfiske, Sportfiskarna och Vision. Henrik Larsson från Sweden Fishing och Tellis Katsogiannis själv kommer att föreläsa.
Hälften av de hundra kronorna för inträdet går direkt till fiskevård.
Läs mer.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta