Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Havsöringhelg i Hakefjorden

Maria Ålander från Fiskejournalen är med och tävlar för båtteamet Cuba Libre i Hakefjorden Cup till helgen.

Glöm inte anmäla er till Hakefjorden Cup som går av stapeln utanför Stenungsund på lördag! Det är en ekologisk fisktävling och minimässa med fokus på havsöring. Det blir fiske, demodag, föreläsningar och kvällsaktiviteter.
Området runt Stenungsund är ett av väskustöringarnas viktigaste lekområden och de senaste åren har mängden havsöring ökat markant. Det gör förutsättningarna mycket goda inför helgens tävling. Både spinn och fluga är tillåtet och man tävlar i tre klasser, öppen klass, juniorklass och båtklass.
Fokus är dock inte på tävling, utan på havsöringfiske generellt och de som inte är ute och fiskar, kan under dagen provkasta alla nya spön och rullar eller kolla in den nya sportfiskebåten från Sima som presenteras. Allt sker i vårsolen på Stenungsbadens Yacht Clubs brygga.

Från Fiskejournalen tävlar båtteamet Cuba Libre bestående av Anneli Romany, Maria Ålander och Svante Hultengren. Ni kan även följa teamets förebredelser och själva tävlingen på Fiskejournalens redaktionsblogg.
Läs mer här: www.bjornsfiskeojakt.se

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta