[/caption] " /> Havsöringsträff Öland 10-11 november | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Havsöringsträff Öland 10-11 november

Havsöring cup på Öland arrangeras både vår och höst. Vårtävlingens segrare förra året var Niclas Solbergh från Borgholm.

Lördag och söndag den 10-11 november är det dags att vässa krokarna för en dust med de havsöringar som vågar sig nära Ölands kuster. Då går höstversionen av den populära tävlingen Havsöring Cup av stapeln.
En nyhet i denna upplaga av Havsöring cup är att tävlingen utökats till två dagar i stället för en. Startplatser för tävlingen är i Källa Hamn och på Bo Pensionat i Vickleby.
Det blir även en specialdag för tjejer på fredagen, som startar med lunch och sedan en teoretisk och praktisk kurs.
Anmälningsavgiften är 200 kronor (Halva priset för tjejer och ungdomar under 20 år.)
Här hittar du mer information om tävlingen.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta