Jens "Gäddan" Hedström gör skäl för sitt smeknamn. Jens "Gäddan" Hedström gör skäl för sitt smeknamn.[/caption] " /> Hedström bänder tungt med hemmagjort bete | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Hedström bänder tungt med hemmagjort bete
Jens "Gäddan" Hedström gör skäl för sitt smeknamn.

Jens ”Gäddan” Hedström gör skäl för sitt smeknamn.

Jens Hedström från Norrköping har gjort sig känd som en predatorfiskare av rang. Nu verkar han dessutom blivit riktigt duktig på att tillverka gummibeten som faller gäddor i smaken.
I helgen krokade han ett flertal gäddor runt en meter i sjön Glan, varav längsta mätte 115 centimeter, alla föll för det hemmagjorda gummebetet som Jens kallar T-bone.
– De tog betet stenhårt, verkligen kul, säger Jens till Fiskejournalen.
Självklart anmäler han till tävlingen 100-klubben.
Läs mer om tävlingen här.

Missa inte!
I Fiskejournalen nummer 5 kan du läsa mer om Jens Hedström och hans teamkompisar i Fishing For Fun. De finns även på Facebook, klicka här för att följa och gilla.
Morgan Fihn

 

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
En rad faktorer ligger bakom nedgången av gäddor i Göta älv och Nordre älv. Foto: Anders Lundin
Kris för populära gäddvatten – knappt någon föryngring

Göta älv i Ale kommun och Nordre älv inom Göteborgs stad har varit två populära gäddvatten för sportfiskare. Men frågan är hur länge till? En yngelinventering som Sportfiskarna genomfört visar på mycket låga tätheter av gäddyngel.

Det var på uppdrag av Göteborgs stad och Alefiskarna som Sportfiskarna inventerat gäddyngel i de båda älvarna. Bakgrunden var att gäddfisket har försämrats kraftigt under de senaste åren, och en teori är att föryngringen av gäddor inte fungerar tillfredsställande.

Inventeringen bekräftar just detta. I Nordre älv fångades endast två gäddyngel, båda strax nedströms Nordreälvsbron.
Här pekas flera faktorer ut som bidragande, exempelvis brist på bra lekområden, onaturlig vattenreglering, predation av spigg på gäddyngel samt predation av säl på vuxen gädda.

I Göta älv fångades 10 gäddyngel i det undersökta området.

De största hoten mot gäddbeståndet där anses, enligt Sportfiskarna, vara den onaturliga vattenregleringen, den tunga båttrafiken i älven samt predation från säl på vuxna och lekmogna gäddor.
Läs mer här!

Du kanske även gillar detta